Istoria Săptămânii – 11-17 Mai

11 Mai

spacetime_curvature În 1916 este făcută publică Teoria Generală a Relativităţii a lui Albert Einstein. Aceasta este o teorie prin care universul este descris cu ajutorul unor formule matematice ale geometriei diferenţiale şi a tensorilor. Ea poate fi utilizată pentru a construi modele ale originei şi evoluţiei universului.

În 1997 Deep Blue, un super-computer de la IBM, a câştigat împotriva lui Kasparov un joc de 6 partide. Kasparov, campion mondial la şah, a mai jucat cu o variantă mai veche a computerului şi a câştigat cu 4-2. Cel din 1997 putea evalua 200 de milioane de poziţii, posibilităţi pe secundă. Restul detaliilor despre calculator cred că ar fi inutile. La sfârşitul jocului, Kasparov a acuzat IBM că a trişat. El a insinuat că o echipa de jucători de şah s-a aflat în “spatele” computerului. Cu toate acestea, IBM nu a mai acceptat să mai joace încă un joc. Oare de ce ? Credeţi că IBM a trişat ?

12 Mai

În 1943 a fost terminată construirea cladirii Pentagonului. Situat în Washington D.C. este un adevărat oraş “locuit” de peste 23.000 de angajaţi. Rolul lui este de a asigura apărarea SUA. Zilnic, în Pentagon se consumă 4,500 ceşti de cafea şi 6800 de băuturi răcoritoare servite de un personal de230 de oameni de la un restaurant. Sincer, nu cred că mi-ar place să fiu chelner în Pentagon. exilemainst

În 1972 Rolling Stones lansează Exile On Main Street, ce după spusele lui Cristi, se dovedeşte a fi cel mai bun album al lor. He’s the God in this domain. Am încredere în el.

De asemenea este şi Ziua Internaţională a Asistentelor Medicale. Kinky nu ?

13 Mai

În 1981, la Roma, Mehmet Ali AÄŸca a încercat să-l asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea. Acesta a tras câteva focuri asupra Papei ce a fost rănit. În ciuda acestui lucru, în timp, Papa a devenit un bun prieten al lui Mehmet şi al familiei sale. Şi mai interesant este că în 2009, Ali a renunţat la Islamism şi a trecut la Catolicism. Trebuie să reamintesc vorbele Papei despre acel eveniment: “O mâna a tras cu arma, iar o alta a ghidat glonţul”.

14 Mai

În 1938, la doar 5 ani, Lina Medina naşte un băiat de 2,7 kg. La vârsta de 8 luni, Lina a avut prima menstră iar la varsta de 4 ani deja avea sânii dezvoltaţi. 200px-dumitruprunariu Nici până acum nu s-a aflat cine este tatăl băiatului născut de Lina.

În 1981 Dumitru Dorin Prunariu a devenit primul şi singurul român ce a ajuns veodată în spaţiu. El a petrecut în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute. Interesante mi se par numele navetei şi staţiei orbitale. Soiuz““40 şi Saliut 6. Se aproprie uşor de numele satelor uitate de lume din România?

15 Mai

speedeegentillyÎn 1940 este deschis primul restaurant McDonald’s în San Bernardino, California. Ei au introdus serviciul “Speedee” (strămoşul fast-food-ului). Mascota restaurantului era un bucătar şef ce avea capul în formă de hamburger.

În această zi este sărbătorită ziua internaţională a familiei, apoi ziua latinităţii, iar apoi, în România, ziua medicului veterinar. Frate, cred că ar trebui să petrecem şi să sărbătorim în fiecare zi. 2 zile internaţionale şi una în România. WTF?

16 Mai

În 2008, amdoar18ani.ro realizează “un top al celor mai penibile afirmaţii despre stilul emo apărute în ziare sau prin alte părţi.”. Vezi aici.

17 Mai

În 1995, Constantin Lăcătuşu, este primul roman ce ajunge pe cel mai înalt vârf al lumii (8.848), Muntele Everest. Din echipa internaţională (România, Noua Zeelanda, Franţa, Canada, Finlanda, Nepal) ce a participat la acea expediţie, Lacatuşu a fost singurul ce a reuşit atingerea vârfului.

Se celebrează Ziua Internaţională de Luptă împotriva Homofobiei.

Distribuie:

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.