Istoria Săptămânii 1 – 7 Iunie

1 Iunie

superman2În 1938 a apărut primul număr al benzilor desenate “Action Comics“. În numărul acesta a apărut pentru prima dată Superman. Cei drept, în acest număr de abia se năştea şi era trimis pe pământ de pe planeta Krypton înainte ca această să explodeze.

În această zi este şi Ziua Internaţională a Ocrotirii Copilului, ce este cunoscută de către toată lumea drept Ziua Copilului. Ea şi-a pierdut semnificaţiile, întrucât oamenii în loc să se concentreze pe ocrotirea copiilor au transformat-o într-o zi de joacă şi cadouri.

2 Iunie

heyselÎn 1985, pe stadionul Heysel, înaintea meciului dintre Liverpool şi Juventus, fanii englezi au distrus gardul ce îi despărţea de fanii echipei adverse şi i-au atacat. Încercând să se retragă, fanii italieni s-au împins într-un zid derapanat ce s-a prăbuşit. Asta a dus la moartea a 39 de oameni şi rănirea a peste 600. Este unul din cele mai cunoscute acte de huliganism pe stadion. În urma acestui incident, cluburilor Engleze le-a fost interzisă pe o perioadă nelimitată participarea la orice competiţie europeană. Şi eu care credeam că la noi sunt cei mai rai şi needucaţi fani.

3 Iunie

spacewalkÎn 1965 a avut loc prima plimbare prin spaţiu (Spacewalk) . Ed White a fost cel ce a realizat acest lucru în timpul misiunii Gemini 4. El s-a propulsat la 8 metri de navă cu ajutorul unui pistol special. După primele 3 minute, s-a terminat combustibilul acelui pistol, iar White s-a întors pe navă rotindu-şi corpul şi trăgând de cablul ce-l ţinea. Ce ziceţi ? Dacă am făcut bikewalk, pe când facem şi un spacewalk ?

4 Iunie

1896 QuadricycleÎn 1896, Henry Ford a finalizat primul său vehicul. Se numea “Cvadricicleta” şi era un fel de bicicletă pe 4 roţi. Practic, un cadru de trăsură a fost montat pe 4 roţi de bicicletă. El a folosit banii realizaţi din vânzarea ei pentru urmatoarele sale creaţii. Şi uite ce a ajuns compania Ford astăzi.

Să fie Ford de vină pentru faptul că oamenii merg în maşini în loc să meargă pe bicicletă ?

5 Iunie

300px-apple-iiÎn 1977 este lansat pe piaţă Apple II. Vânzarea acestuia a avut succes până în 1992 chiar dacă Apple a mai lansat şi alte calculatoare între timp. Fiind printre primele computere realizate pentru utilizarea acasă, Apple a pus accent pe design-ul acestuia ce a rezistat foate mulţi ani.

Este sărbătorită Ziua Mondială a Mediului.

6 Iunie

În 1981, aproape 600 de persoane au murit din cauza unei vaci. O zi ploioasă, căile ferate ude, o vacă pe şine şi un conductor hindus sunt elementele ce au dus la tragedie. De ce ? Conductorul considera că vaca este sfântă, aşa că a pus frână foarte brusc. Ce ziceţi? religia religie, dar totuşi…

7 Iunie

În 2009, se va termina nebunia alegerilor pentru Parlamentul European. Amin.

Distribuie:

6 Comentarii

 • Reply 1.June.2009

  andlclb

  Ha mi-a placut faza cu vaca :))

 • Reply 1.June.2009

  flori

  da… faza cu vaca e penala ! eram la ora de info cand am citit-o:)) nu am avut timp sa comentez atunci ca se sunase:))) :)) foarte tare, desi nu e asa tare ca au murit atatea persoane:D eh dar e mai bine sa vedem partea buna a lucrurilor :)))
  o vaca a fost de vina!:))

 • Reply 1.June.2009

  Robert Lazăr

  Chiar daca evit sa pun informatii despre dezastre, asta mi s-a parut mai degraba o dovada a stupizeniei omenesti. :P

 • Reply 4.June.2009

  Cristi

  Oh, snap, ai uitat un lucru important azi. I’ll cover it.

 • Reply 5.June.2009

  Ronnie

  “În urma acestui incident, cluburilor Engleze le-a fost interzisă pe o perioadă nelimitată participarea la orice competiţie europeană.” – de fapt, au fost doar 5 ani ;) dovada ca au mai fost echipe englezesti care au jucat finale sau au castigat cupe europene

 • Reply 5.June.2009

  Robert Lazăr

  Corect Ronnie. Imi place ca-mi completezi articolele :)) . Ideea e ca in momntul in care le-a fost interzisa participarea s-a zis ca este pe o perioada nelimitata. Si dupa 5 ani, s-a aflat care a fost perioada :P

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.