Întâmplător cu bicla prin I.O.R.

Bine… oarecum întămplător, desigur. Deci ne-am adunat vreo 70-80 de oameni cu biciclete la intrarea în I.O.R. (mare parc din Bucureşti pentru cei ce nu-s d-aci). Când am ajuns eu, adică cu 15 minute înainte de întâlnire, eram deja aşteptaţi de vreo 3 poliţişti şi un BGS care stătea cu mâinile în şolduri.

Întâmplător cu bicla prin I.O.R.

Noi ne înmulţeam, poliţia se înmulţea… fără să vrem am reuşit să blocăm accesul în parc. Eram foarte mulţi. I-am luat pe poliţişti la întrebari. Unul mai comunist (era chiar mai în vârstă) a stat la parlamentat cu noi. Legi peste legi şi discuţii peste discuţii. La început civilizat, apoi cu ridicări de tonuri şi ameninţări.

La un moment dat am plecat cu toţii în sir indian pe pista de biciclisti ce înconjoară parcul. Am ajuns la o altă intrare la care nu scria nimic de accesul bicicliştilor. Am vrut să intrăm dar am ezitat. Am mers în continuare pe pistă şi am intrat pe la o altă intrare cu bicicletele de mână.

Practic n-am rezolvat nimic – şi BGS-ul ăla n-a făcut el legea oricum – dar am făcut cunoştinţă cu puterea internetului şi ne-am dat seama că suntem mulţi. Există momentan doar semnături (1000) şi promisiuni. Noi o să ieşim şi sâmbăta viitoare şi vom “educa” populaţia. Îi vom învăţa cu biciclişti pe străzi.

PS: Credeam că în I.O.R. statul pe iarbă este interzis … dar am văzut peste 50 de moşi dezbrăcaţi făcând plaja pe iarbă în parc. ORIBIL!

Urmează nişte videouri. Mai jos sunt câteva poze puse într-o ordine absolut ne-cronologică.

Distribuie:

14 Comentarii

 • Reply 10.May.2009

  Iriz

  Ce aiurea am ajuns….. :|

 • Reply 11.May.2009

  geriatrica

  Minunat… suntem biciclisti si avem drepturi de aparat! Restul omenirii nu are insa dreptul de a se supune actiunii timpului si a se bucura de soare. Oribil.

 • Reply 14.May.2009

  Laocoon

  Ca orice stat de la Sumer incoace, si statul roman e lipsit de creier. E aberant sa interzici bicicletele in parcuri! Apropo de IOR: am vazut pe-acolo plimbandu-se mai multe ATV-uri ale batausilor de la BGS. Deci cu ATV-ul e in regula, cu bicla nu!

  Oricum, in Bucuresti cel putin, o plimbare cu bicicleta e o tentativa de sinucidere! Dupa ce am fost busit de o masina; injuraturi la greu cu soferii; odata era cat pe-aci scoata cutitul la mine un sofer cretin; am renuntat la “sportul” asta. Si asa, e destul de periculoasa meseria de pieton in Bucuresti!

 • Reply 15.May.2009

  ZEXE

  Maine ne vedem acolo. Eu am vorbit saptamana aceasta cu aproape 100 de biciclisti. Daca sunt seriosi si se implica , maine ii vom vedea acolo. Ultima gaselnita a celor de la primarie este:
  ANEXA NR.1
  LA H.C.L.M.B.
  NR.10/25.01.2001
  j) Intrarea cu mijloace auto, moto, velo, mijloace de tractiune animala, ierbivore, pe aleile parcurilor si gradinilor publice. Fac exceptie autovehiculele de interventie, pompierii, politia, jandarmeria, salvarea, utilajele care deservesc spatiile verzi, care efectueaza serviciile publice. Se excepteaza de asemenea si zonele in care accesul se face pe baza de bilet sau abonament, in cazul aprovizionarii unitatilor de orice fel existente pe teritoriul parcurilor, gradinilor etc., cu conditia ca vehiculele utilizate in acest scop sa nu depaseasca greutatea maxima de 3,5 tone, conform programului de aprovizionare stabilit in normative;

 • Reply 15.May.2009

  Oanamarrria

  aaa, ce bine ca a zis zexe! nu mai stiam daca se tine sau nu protestul de maine. si eu am tot anuntat lumea, sper sa ne adunam si mai multi. :) ne vedem maine, deci! ;) same time, same place!

 • Reply 17.May.2009

  ZEXE

  IMAGINI SI FOTO DE LA PROTESTUL DE PE 16 MAI 2009:
  http://www.myvideo.ro/watch/6436674

 • Reply 18.May.2009

  ZEXE

  FOTOGRAFII DE LA PROTESTUL DE PE 16 mai 2009
  http://cutiacupoze.ro/afisare_poza/?p=1371-13

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.