Instrumente mortale: Oraşul Oaselor (2013)

Instrumente mortale: Oraşul Oaselor – un altfel de film cu lumi mistice, care ar putea ajunge în rând cu alte serii de ecranizări, precum Harry Potter, Twilight şi Lord of the Rings.

Flimul te introduce încă din primele minute într-o lume nouă, o lume magică ce nu poate fi observată de omul de rând. Se creează o aură misterioasă, dar familiară, pe care ai vrea să o cunoşti cât mai repede, cu orice preţ.

Fiind fană a filmelor science fiction cu vampiri şi vârcolaci, m-am bucurat să văd că, pe lângă rasele pe care le întâlneşti în ultima vreme în orice film sau carte de acest gen, Instrumente mortale ne face cunoştinţă cu una nouă, şi anume, aceea a Vânătorilor de Umbre – jumătate oameni, jumătate îngeri, care se luptă de mii de ani cu demoni şi alte forţe malefice.

instrumentemortaleorasuloaselor

Deşi majoritatea actorilor sunt la început de drum, sunt sigură că datorită acestor roluri vor avea parte de o popularitate din ce în ce mai mare. Lily Collins, actriţa principală, este în prezent lăudată pentru capacitatea ei de a intra atât de bine în pielea personajul pe care îl interpretează – Clary Fray.

Povestea ia în momente cheie turnuri neaşteptate, ţinând publicul în suspans, până la următoarea dezvăluire. Aceasta pare a nu avea un sfârşit, lucru care ne face să sperăm la o continuare a peliculei.

Un lucru care mi-a atras atenţia şi care m-a încântat, a fost îmbrăcămintea actorilor. Mult negru, obiectele vestimentare din piele şi bocancii dădeau un look aparte personajelor din această lume misterioasă.

Este de urmărit şi modul în care este folosită simbolistica în acest film. Runele, folosite aici pe actori drept tatuaje, care le dădeau o anumită putere, completau imaginea dură, dar misterioasă a personajelor.

Producătorii au încercat să transpună romanul cu nume omonim în mod cât mai fidel, iar pentru acest lucru ei au lucrat îndeaproape cu scriitoarea romanului, Cassandra Clare. De asemenea, regizorul, Harald Swart, şi-a dorit foarte mult să regizeze el acest film, pentru acest lucru pregătindu-se cu schiţe realizate după carte şi imaginându-şi totul în cel mai mic detaliu.

Recomand acest film tuturor iubitorilor de lumi misterioase, taine antice ascunse şi rase de vieţuitoare cu care nu ne întâlnim în viaţa de zi cu zi. Pot spune că am rămas foarte încântată de faptul că într-o perioadă în care filmele cu vampiri şi vârcolaci, care au cam aceeaşi linie a poveştii, Instrumente mortale: Oraşul Oaselor s-a făcut remarcat, aducând foarte multe elemente noi acestei lumi.

Filmul adus de Media Pro Distribution în România va fi lansat pe 6 septembrie şi poate fi vizionat în toate cinematografele din întreaga ţară.

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

1 Comentariu

 • Reply 10.September.2013

  lixandru alina maria

  recomand filmul pentru ca intradevar este foarte plin de mister ,actiune,magie si te tine in suspans pana la final.
  sigur va veti indragosti de Jace ,vanatorul de umbre ,blondinul sexy care a jucat si in twilight,fanii sigur il vor recunoaste:)
  si tatuajele runice de pe corpul lor sunt foarte interesante
  un film de nota 10

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.