Începe Cinema-edu, ediția a cincea

Peste 50 de licee vor participa gratuit, în perioada februarie-iunie 2015, la cel mai mare proiect de educație cinematografică și socială din Romania.

Începe Cinema-edu, ediția a cincea

Cinema-edu își propune să stârnească interesul tinerilor față de filmul de artă, încurajându-i să participe activ la dezbaterile non-formale de la finalul fiecărei vizionări.

Anul acesta, filmele Cinema-edu au ca punct comun prietenia, maturizarea, descoperirea și formarea identității personale.

Toate aceeste teme vor fi abordate din diferite perspective în filmele:

  • Vandal (r. Hélier Cisterne, 2013),
  • Couleur de Peau : Miel / Culoarea pielii : Miere (r. Laurent Boileau, 2012)
  • La lengua de las mariposas / Limba Fluturilor (r. José Luis Cuerda, 1999),
  • Phoenix (r. Christian Petzold, 2014),
  • Ida (r. Pawel Pawlikowski, 2013),
  • Bekas/În căutarea lui Superman (r. Karzan Kader, 2012),
  • Macondo (r. Sudabeh Mortezai, 2014).

Astfel, liceenii vor avea ocazia să vizioneze o selecție de filme lansate și premiate la mai multe festivaluri prestigioase din Europa și din lume (Berlin, Toronto, Dubai, şi aşa mai departe).

Primele două filme prezentate la Cinema Elvira Popescu sunt: Vandal, în care Cherif, un adolescent rebel, descoperă pasiunea pentru grafitti și ajunge să se cunoască prin intermediul acestei arte nonconformiste și Culoarea pielii: Miere, povestea biografică a lui Jung, unul dintre cei 200.000 de copii împrăștiați în întreaga lume în urma Războiului din Coreea, redată prin intermediul animației combinate cu imagini de arhivă.

La Institutul Cervantes vor avea loc proiecțiile filmului Limba fluturilor, unde liceenii sunt invitați să vadă lumea prin ochii lui Moncho, un băiețel aflat la vârsta primelor descoperiri în mijlocul tumultosului Război Civil din Spania.

Pentru primele evenimente, dezbaterile de la finalul proiecțiilor vor fi moderate de criticul de film, Florin Barbu.

Anul acesta Cinema-Edu se desfășoară în următoarele localități : București, Timișoara, Piatra Neamț, Slatina, Corabia, Giugiu, Caracal, Moinești, Slobozia, Moreni, Târgoviște.

Pentru mai multe detalii și programări invităm profesorii de liceu să trimită un email pe adresa cinemaedu2015[@]gmail[.]com sau să contacteze telefonic organizatorii la numărul 0723.234.006.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.