“Încă o zi” de Mitch Albom

Am terminat de citit prima carte înscrisă în Provocare. Pot pune că a fost o lectură plăcută. Am stat câteva ore bune să o termin şi pot afirma că nu am vrut să las cartea jos din mână.

Ce-i drept, povestea despre Încă o zi este una care te prinde, te poartă prin diferite cadre şi momente ale vieţii personajului principal şi te lasă să te întorci la realitate abia atunci când ai terminat de parcurs şi cea de-a 206-a pagină.

Încă o zi - Mitch Albom

După ce mama sa a murit la vârsta de 79 de ani, Charles Benetto, un fost jucător de baseball, se simt pierdut, se îndepărtează de familia sa şi îşi doreşte să îşi pună capăt zilelor.

Fiind ghidat de vină, acesta îşi doreşte să petreaca încă o zi alături de mama sa, fiinţa care i-a fost alături de fiecare dată, pentru a putea să îi demonstreze cât de mult ţine la ea şi cât de importantă este ea pentru el.

Cartea se împarte pe mai multe fire narative, dar acest lucru nu este unul deranjant. Faptul că povestea te poartă în mai multe cadre spaţiale şi temporale, te provoacă să îţi doreşti să descoperi mai multe detalii despre viaţa personajelor.

Atunci când Charley Benetto îşi propune să se sinucidă, dar să facă o ultimă vizită casei părinteşti, ceva surprinzător se întâmplă, iar dorinţa-i arzătoare devine realitate.

Finalul este unul de-a dreptul neaşteptat. Acesta, pot spune, a fost sarea şi piperul întregii poveşti. Dacă nu aş fi citit ultimele rânduri ale cărţii, parcă această poveste nu ar fi avut un impact aşa mare asupra mea.

Ce mi-a plăcut la carte?

Sunt multe aspecte pozitive legate de acest volum. În primul rând structura uşor de urmărit a cărţi reprezintă un mare avantaj pentru cel care doreşte să o citească. Faptul că am putut citi subtitluri şi însemnări şi alte materiale introduse suplimentar, a făcut ca lectura să fie mai mult decât plăcută.

Un alt punct forte este acela că tâlcul poveştii este util pentru fiecare din noi. Cu toţii trebuie să învăţăm să apreciem momentele petrecute alături de mama noastră, şi asta până nu este prea târziu. Astfel că volumul de faţă m-a ajutat să apreciez mai mult toate lucrurile mărunte pe care le face mama mea pentru mine şi m-a îndemnat să-i fiu mai des alături.

De ce recomand cartea?

Este o lectură uşoară, povestea are o semnificaţie care atinge punctul sensibil din fiecare din noi, iar personajul principal îşi prezintă viaţa într-o manieră aparte.


Provocarea de vară

Încă o zi face parte din prima listă de cărţi înscrisă în Provocare.

Ne-am propus ca în perioada vacanţei de vară să te provocăm să citeşti 50 de volume de cărţi alături noi. Dacă vrei să accepţi Provocarea, înscrie-te aici şi aşteaptă remindere de la noi.

De asemenea, dacă vrei să propui cărţi pe care vrei să le citeşti în Provocare, intră aici şi înscrie-ţi propunerea.

Spor la citit!

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

2 Comentarii

 • Reply 27.June.2012

  Ariadna

  Toate cartile lui Mitch Albom sunt bune si unele chair bune, bune. Corina comentariile tale sunt super, I-ai bate pe multi critici de arta :)
  Acum ca ai citit cartea tre’ sa vezi si filmul. Acesta este unul din filmele care e mult Mai bun sa il vezi dupa ce citesti cartea…

  • Reply 27.June.2012

   Corina Niţescu

   Arina, din păcate nu am reuşit să găsesc filmul, deşi îmi doream foarte mult.

   Oricum, merci mult pentru apreciere. :D

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.