“În capătul laboratorului, pe stânga” de Edouard Launet

O altă carte care mi-a atras atenţia din lista a treia a Provocării de vară este În capătul laboratorului, pe stânga.

În capătul laboratorului, pe stânga de Edouard Launet

Este o carte destul de uşoară, care te plimbă puţin prim lumea oamenilor de ştiinţă, a descoperirilor şi a celor care publică articole despre ultimele noutăţi ştiinţifice.

Ce mi-a plăcut la carte?

Edouard Launet a studiat o sumedenie de articole din sfera ştiinţifică şi a încercat să le descopere pe acelea care chiar merită citite. Astfel a făcut o diferenţiere între descoperirile cruciale, care au avut un mare impact asupra lumii şi cele ce intră în categoria “doar o altă descoperire”.

Practic, în cele 130 de pagini, autorul a luat la puricat o serie de peste 50 de articole care se încadrează în categoria studiilor de care ne puteam lipsi. Fie că este vorba de un porumbel ce poate distinge tablourile create în stiluri diferite, fie că este vorba de un studiu despre impactul tăcerii asupra oamenilor, aceste cercetări sunt de-a dreptul ilare.

De ce am acordat credite acestei cărţi şi nu consider că este doar un volum umoristic? Pentru că scriitorul este inginer şi jurnalist ştiinţific, astfel că datele pe care el le oferă în carte, precum şi părerile lui sunt acreditate.

De ce recomand cartea?

Este un volum ce poate fi citit rapid, într-un mijloc de transport în comun, într-un parc, într-o staţie de autobuz. Nu necesită foarte multă atenţie şi concentrare. Iar plusul vine bineînţeles din parte umoristică a cărţii. Sigur te vei amuza foarte tare în timp ce vei lectura comentariile aduse articolelor.

De asemenea, eu consider că şi ideea de a citi un text ce subliniează absurditățile unor studii pe care savanţii au cheltuit sume impresionante şi pe care aceştia le socotesc valoroase, este importantă. Chiar dacă cercetările nu sunt tocmai cele mai însemnate, acumulezi nişte informaţii care ţi-ar putea fi utile la un moment dat.

Provocarea de vară

În capătul laboratorului, pe stânga face parte din a treia listă de cărţi înscrisă în Provocare.

Dacă vrei să propui cărţi pe care să le introducem în Provocarea de vară, intră aici şi înscrie-ţi propunerea. Următoarea listă va fi publicată pe 20 august.

Spor la citit!

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.