Îmi place să citesc în parcurile din Bucureşti

E vara în toi, iar printre activităţile pe care îmi place să le fac în această perioadă este cititul în mijlocul naturii. În ultima săptămână am luat parcurile din Bucureşti la rând pentru a găsi acea oază de linişte şi răcoare, loc în care îţi poţi petrece liniştit câteva ore bune în compania autorului preferat. Da, îmi place să citesc în parcurile din Bucureşti! Şi nu a fost tocmai uşor să găsesc locul potrivit, pentru că am încercat să caut spaţii în care să nu fie prea mulţi copii ce se joacă cu lopăţica în nisip, fac schimb de lego duplo sau aleargă de la un tobogan la altul.

Îmi place să citesc în parcurile din Bucureşti

Tocmai de aceea m-am îndreptat spre parcuri relativ mari, în care poţi să îţi găseşti un colţişor la malul lacului, umbrit de copaci şi ascuns de privirile îndiscrete. Pentru mine a fost perfect locşorul pe care l-am găsit în Cişmigiu – atât pentru citit câteva ore, cât şi pentru admirat priveliştea şi bucuria de pe feţele liceenilor aflaţi în vacanţă.

Mi-a plăcut să văd cum familii cu copii, puşti, dar şi îndrăgostiţi se plimbau cu barca sau hidrobicicleta pe apă, iar acest cadru parcă mă ajuta să intru şi mai uşor în lumea de poveste pe care mi-o doream. Îmi place ca atunci când citesc să fie o atmosferă plăcută şi să mă bucur atât de lectura în sine, cât şi de mediul în care aleg să petrec cele câteva ore. În plus, am lăsat de-o parte tehnologia şi preţ de două, trei capitole m-am simţit eliberată de orice presiuni ale mediului virtual. După aceea, mi-am scos telefonul din geantă şi am încercat să imortalizez câteva momente pentru a-mi aminti experienţa plăcută avută în mijlocul naturii.

Îmi place să citesc în parcurile din Bucureşti

În parcurile mai mici este greu de găsit locuri ferite de lume. Undeva în miezul zilei, când temperatura ajunge pe la 35 de grade, e simplu să îţi alegi spaţiul. Ai destule opţiuni: cu păturica pe iarbă, pe o bancă retrasă, direct pe malul lacului… Dar dacă vrei să mergi pe răcoare, să ştii că ai toate şansele să dai de foarte multă lume, iar atunci nu prea mai ai de unde selecta – de duci acolo unde a mai rămas puţin loc şi pentru tine. Dar trebuie să ştii că sigur vei auzi conversaţiile celor din jur, chiotele copiilor veseli care se joacă cu jucării Noriel şi muzica celor care vor să aducă discoteca în aer liber.

Îmi place să citesc în parcurile din Bucureşti

Tot ce pot să-ţi recomand este să încerci cât mai multe parcuri, iar atunci când îţi găseşti locul potrivit vei simţi cu siguranţă. Cu cât mai ascuns, cu atât mai probabil să rămână locul tău secret pentru citit în mijlocul naturii.

Foto: Corina Niţescu

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.