Ilinca Mîntulescu şi al ei “Chez Happy”

Ilinca Mîntulescu şi al ei Chez Happy
Pe Ilinca o ştiu de foarte mulţi ani dar abia recent am aflat despre al ei mic proiecţel numit “Chez Happy“. Ilinca, asemenea multor alte fete, face handmade din Fimo. Şi desigur, nu asta o face specială. Specială o face tocmai faptul că modelează din Fimo tot felul de vise sau lucruri inspiraţionale la comandă.

Ilinca-şi descrie munca astfel: “Happy jewelery, magical and colorful. Wear your dreams and wishes on you.“.

Chiar dacă a luat un fel de pauză în acest an (pentru că se concentrează asupra BAC-ului), am insistat să-mi povestească mai multe despre “Chez Happy” şi ce vrea să facă în viitor pentru că din punctul meu de vedere, Ilinca are o poveste care inspiră. Nu mulţi oameni fac bani din pasiuni începând cu vârsta de 16 ani.

Deci am făcut un mini-interviu cu 8 întrebări:

1. Pentru început zi-mi câteva lucruri despre tine: cine eşti, când şi unde te-ai născut, 3 lucruri care-ţi plac şi 3 pe care le urăşti şi … ce crezi tu că ar mai trebui să ştim despre tine…

Sunt Ilinca Mântulescu şi m-am născut pe 28 februarie 1993 în Bucureşti. Îmi plac ceaiul, răsăriturile şi arta de toate felurile. Nu-mi plac pesimismul, răutatea şi prejudecăţile. Nu îmi place să mă autocaracterizez, dar cred că fiecare este caracterizat de lucrurile la care revine de fiecare dată, aşa că: cântecele lui Lykke Li, cărţile lui Frederic Beigbeder şi filmele “Before Sunrise” şi “Before Sunset”. :)

2. Care-i toată ideea “Chez Happy”? Adică de ce-i “Chez Happy” diferit de restul care fac handmade-uri?

Păi tot aveam impresia că toată lumea vede “frumosul” şi “arta” în lucrurile complicate. Mie mi se pare că lucrurile simple, cele de care dai în fiecare zi, sunt cele speciale, cele care îţi plac inconştient, în mod natural: o rochie, o pereche de zaruri, o maşină, sau chiar şi un sandwhich. Dar lumea nu vede neapărat “arta” în lucrurile astea. Şi am vrut să creez ceva ce să reprezinte aceste vise, dorinţe şi plăceri ale fiecăruia.

3. De unde şi când a pornit “Chez Happy”? De unde ideea de a face handmade la comandă?

A fost un moment în care am avut un boom de creativitate. La început nu cred că am făcut-o cu vreun scop. Pur şi simplu am avut inspiraţie şi am vrut să creez. Mi-am luat câteva pachete de Fimo şi am început să modelez, după cum spuneam, lucruri simple, care mă inspiră pe mine. Şi m-am gândit că fiecare are lucruri din acestea simple la care ţine, care îi fac ziua mai frumoasă. Şi aşa a început “Chez Happy”.

4. Nu cred că am mai auzit de un om care la 16 ani să facă bani dintr-o pasiune. Oamenii de 40 de ani nu cred în această reţetă a succesului… Tu ai făcut într-un fel sau altul succes cu “Chez Happy”? :)

Da, pot spune că am facut. Am mai fost pe la târguri şi lucrările s-au vândut bine. Şi sunt convinsă că dacă m-aş ocupa puţin mai mult de ele ar fi şi mai bine, numai că, din lipsa de timp, mă concentrez pe cele făcute la comandă şi mai creez când îmi vine vreo idee frumoasă.

Tocmai de aceea bijuteriile sunt acum expuse în concept store-ul “Idelier” din Romană, unde şi acolo se vând destul de bine. Dar momentul în care cineva îmi vede cerceii şi îmi spune “Wow, ce frumoşi sunt!” cu un zambet imens pe fata, asta cred că este cel mai frumos sentiment. Faptul că lumea chiar apreciază sincer ce fac mi se pare un succes imens.

Cercei, pandantive şi broşe.

Cercei, pandantive şi broşe sub formă de bunătăţuri pentru burtică. :)

5. Zi-mi care-s planurile tale de viitor cu “Chez Happy”. Ce urmează?

Aici este partea interesantă: m-am apucat de tricouri. Am creeat multe modele care, bineînţeles, merg pe aceeaşi idee – cea a plăcerilor simple, cea a viselor şi dorinţelor fiecăruia. Este un proiect pe care vreau să-l încep de multă vreme şi în sfârşit am reuşit.

6. Care-s planurile personale de viitor? Pe lângă “Chez Happy” ce o să mai faci cu viaţa ta?

Momentan mă pregătesc pentru secţia de design de interior de la “Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu”, unde abia astept să intru. Pe lângă asta, de foarte mult timp îmi doresc să am o ceinărie, vis la care nu o să renunţ orice s-ar întâmpla. Vreau să găsesc un mod în care să pot să îmi îmbin toate pasiunile într-un singur loc. Astea ar fi deocamdată planurile. :)

7. Crezi că orice om poate să trăiască din pasiunile sale? (financiar vorbind)

Da. Consider că atunci când faci ce nu îţi place, nu poţi să ai un mare succes. Şi chiar dacă l-ai avea, ţi-ai petrece toată viaţa făcând ceva ce nu îţi place, fără să ajungi să simţi plăcerea acestui succes.

8. Dacă ţi-aş spune că interviul ăsta o să fie obiect de studiu în clasele V-VIII începând cu anul 2015, cum ai încheia? :)

Aş sfătui pe toată lumea ca atunci când îşi caută meseria potrivită să nu se gândească strict la bani, ci să-şi urmeze pasiunile. Cred sincer că asta este cheia succesului. :)

Distribuie:

3 Comentarii

 • Reply 18.January.2011

  Anonim

  Bravo!

  Deci nu e totul pierdut.

  Descopar un alter ego la distanta de 4 decenii.

 • Reply 7.April.2011

  Magda

  Sunt dragute dar am gasit un site si mai interesant:
  http://famouscupcake.blogspot.com
  Si din care stiu lucreaza si pe comanda :)

 • Reply 4.August.2012

  Petre

  Alo, eu ma numesc Petre. Am citit acest articol si mi-se pare atat de frumos!!!

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.