I Am Number Four (2011)

Am fost ieri şi am văzut filmul “I Am Number Four” (Numărul patru) în avanpremieră şi pot să spun că … o să mai urmeze măcar încă 4 filme care continuă această serie. Preconizez un: “I am Number Five”, “I am Number Seven” (pentru că pe “Number Six” o cunoaştem în acest film), “We are All Together” şi “Back to Lorien”.

I am Number Four se vrea un Harry Potter al noii generaţii. Şi sincer să fiu, există şanse mari ca acest lucru să se întâmple. Cartea după care-i făcut filmul este best-seller de New York. În plus, povestea combină perfect faze din Harry Potter, Jumper, Twilight, Lord of The Rings şi Star Wars.

John Smith e un “extraterestru” care arată ca un om. Ca el mai sunt 8. Toţi 9 sunt ultimii supravieţuitori al unui popor extraterestru refugiat pe pămân şi căutat de o altă naţie de extratereştrii care-s puşi pe cucerit tot Spaţiul. Toţi 9 refugiaţi sunt sub un legământ şi pot fi ucişi doar în ordine. Numărul Unu, Doi şi Trei au murit. John Smith e numărul Patru.

Henri, apărătorul său, a fost ucis, dar e în regulă pentru că John tocmai o cunoaşte pe Numărul Şase (Teresa Palmer), care a învăţat să-şi folosească foarte bine puterile. Acum şi John îşi cunoaşte forţa. Împreună sunt mai puternici şi pleacă în căutarea celorlalţi pentru a deveni invincibili.

Povestea-i simplă, relativ stupidă poate, dar e destul de captivantă. Învăţături nu-s, dar pe alocuri te lasă pe gânduri (eu de exemplu am început să fiu paranoic gândindu-mă la extratereştri).

Pe cartea “Numărul Patru” de la editura Nemira scrie clar pe prima pagină: “Această poveste este reală dar anumite nume ale anumitor persoane şi anumite părţi ale povestirii au fost schimbate.”. Ok, poate-i făcută special pentru marketing, dar o sămânţă de adevăr tot există! De când sunt mic cred în existenţă extratereştrilor pe Pământ. Dacă de fapt filmul ăsta “ne pregăteşte”?

Filmul se termină relativ sec, desigur, lăsând continuare pentru alte filme (precum am zis la început).

Actorii-s buni (mai ales SUPERBA Dianna Agron) şi filmul chiar merită, dacă nu pentru poveste în sine, măcar la gândul că acesta-i următorul Twilight.

Vă recomand să vedeţi filmul la IMAX sau cinematografele Cinema City. Filmul are premieră azi, 18 februarie 2011.

Distribuie:

4 Comentarii

 • Reply 19.February.2011

  delia

  Senzatie film si efectele si povestea

 • Reply 26.February.2011

  Marius

  Din trailer nu prea se vede dar are filmu asta niste efecte speciale de ramai prost, lafel si cu actiunea trailerul e cam boring dar flrimul te tine in suspans si atent pe toata durata

 • Reply 27.February.2011

  Gabriel T

  Sincer harry potter mi s-a parut plictisitor, I am number 4 chiar are o actiune care te tine in bete tot filmul. Cartea nu am apucat sa o citesc dar e pe to-do list dupa ce am vazut cat de misto este filmul. Chiar cautam sa vad daca si cartea este lafel

 • Reply 7.July.2011

  Thenoviecritic

  Filmul este prost,plictisitor,plin de clisee si mai ales
  PREDICTIBIL!!!

  Am vazut in zeci de filme aceasi poveste,a primit critici mixte,so…..

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.