“I am legend”, filmul.

“I am legend” (sau “Legenda vie”) este cel de-al treilea film facut dupa nuvela lui Richard Matheson din 1954 cu acelasi nume. Desi la inceput am crezut ca filmul va fi doar un alt kitsch pe care-l voi vedea la cinema alaturi de cativa cocalari ce aruncau cu popcorn unul in altul, n-a fost asta.

Inca de la inceput filmul iti capteaza atentia. Tensiunea este in continua crestere si de asemenea si intrebarile – mai multe, mai multe, mai multe. Will Smith joaca rolul doctorului Robert Neville, un militar virusolog, ultimul om ramas “om” din New York in urma unui virus ce a transformat oamenii in niste vampiri-monstri.

Vampirasii, draguti si cheliosi de felul lor, aveau o atractie nebuna pentru sange si nu suportau lumina ultravioleta. Astfel ei pandeau animale si oameni pe toata durata noptii, iar cand soarele aparea, dragalasii se ascundeau prin casute.

Desi la un moment exista o scena cam foarte-trasa-de-par, cand Smith este prins de vampiri si este salvat printr-o “minune”, suspansul tot te tine cu ochii si urechile atintite la ecran (asa nu-i mai vezi si nici nu-i mai auzi pe cei cu popcornul).

Filmul a aparut in Romania pe 18 ianuarie 2008 (cu o luna dupa lansarea oficiala in America) si chiar merita vazut. Oricum, recomandat este sa fie seara sau noapte si sa nu ai becuri aprinse prin camera cand te uiti la el.

Desi nu am povestit mare lucru din film (nu era asta ideea oricum) si nu am zis cum se va termina, va voi arata un final alternativ. Adica, finalul filmului nu e asta.

Vizionare placuta.

[MEDIA=4]
Distribuie:

3 Comentarii

 • Reply 6.April.2008

  dana

  am vazut si eu filmul…e dragutz:D

 • Reply 9.April.2008

  incognito

  Dragutz?

  Eu as zice mai degraba execrabil.
  Asta e film? Hai sa fim seriosi.

 • Reply 2.May.2008

  Naufragiatu

  Il am in calc de vreo luna dar nu mam uitat la el :))

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.