Hyde Park on Hudson/Vizita Regelui la Hyde Park on Hudson (2012)

Cu toţii am auzit de Franklin Roosevelt şi de cunoscuta sa carieră politică avută în Statele Unite ale anilor ’20-’40. Dar, aşa cum oamenii acelor vremuri îl vedeau pe preşedinte ca pe un om perfect, care nu poate greşi, aşa au ajuns şi la noi poveştile istoriei.

Hyde Park on Hudson 2012

Filmul de faţă, care prezintă prima vizită a Regelui Marii Britanii în America, surprinde şi câteva aspecte picante din viaţa marelui preşedinte american.

Invitaţia oficială a lui Roosevelt este acceptată de către George al VI-lea şi este onorată cu prezenţa şi de către Regina Elisabeta. Pe de o parte, în Hyde Park on Hudson au loc pregătiri intense pentru primirea britanicilor, iar de partea cealaltă, Casa Regală îşi face griji în privinţa susţinerii englezilor de către americani în confruntările violente cu Germania nazistă.

Hyde Park on Hudson 2012 George and Eleonor

Pe acest fond, tensiunile celor două părţi implicate în poveste sunt la cote maxime şi intervin în buna desfăşurare a întâlnirii celor două state. Dar, aşa cum ştim foarte bine, bărbaţii rezolvă orice problemă la un pahar de tărie, iar apele se calmează cât ai clipi.

Bineînţeles, pe parcursul filmului au fost subliniate micile divergenţe dintre cele două state, au fost frumos conturate prejudecăţile fiecăruia, dar au fost redate toate diferendele cu umor.

Deşi o poveste tristă care arată faţa umană până şi a unui mare preşedinte care s-a remarcat în istorie, filmul a fost unul care s-a evidenţiat prin momentele de autoironie la adresa fiecărui personaj.

O pagină neştiută din istoria Americii, pe care cred că este bine să o cunoaştem,  a fost prinsă în cele 90 de minute ale filmului Hyde Park on Hudson.

Vizita Regelui la Hyde Park on Hudson este adus în România de Ro Image şi are premiera în această seară. Dacă eşti curios să afli picanteriile din viaţa unui preşedinte american, dar şi prejudecăţile englezilor cu privire la locuitorii Statelor Unite, poţi vedea filmul în cinematografele Cinema City din întreaga ţară.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.