Hummingbird (2013)

Hummingbird (2013) rezumă în cele 100 de minute ale filmului un episod din viaţa lui Joey (Jason Statham), un fost soldat din Forţele speciale ajuns acum să trăiască pe străzi, bântuit fiind de întâmplările din Afganistan.

Hummingbird (2013)

După ce în primele minute ale peliculei intră într-o altercaţie cu nişte mafioţi ruşi, Joey reuşeşte să fugă şi să îşi salveze viaţa intrând într-un apartament dintr-un cartier luxos al Londrei. În urma sa rămâne Isobel, o tânără fără adăpost care “îi ţinea de cald” lui Joey şi pentru care acesta avea sentimente destul de puternice.

Aflat acum în apartamentul în care a intrat prin efracţie, fostul nostru soldat încearcă să se pună pe picioare pentru a-şi putea continua fuga. Întâmplarea face ca în timpul şederii lui, personajul interpretat de Jason Statham să îşi dea seama că apartamentul nu va fi locuit pe perioada verii, astfel că îşi asumă identitatea chiriaşului de drept.

Hummingbird (2013)

Renăscut parcă din cenuşă, Joey îşi doreşte să le mulţumească într-un mod inedit celor care i-au fost aproape în perioadele grele, dar îşi doreşte să simtă şi gustul răzbunării atunci când îi face pe cei care l-au rănit să plătească pentru faptele lor. Aici intervine un personaj cheie, care l-a însoţit pe Joey pe tot parcursul filmul. Este vorba despre Cristina, o călugăriţă care pregătea şi servea mâncare caldă celor săraci din suburbiile londoneze.

Ajuns un Înger Răzbunător, personajul principal crede că va câştiga mântuirea prin acţiunile lui, chiar dacă acestea nu sunt tocmai ortodoxe.

Hummingbird (2013)

Pe tot parcursul filmului este imposibil să nu dai de scene previzibile, sau de momente în care să te gândeşti “în viaţa reală nu s-ar fi ajuns niciodată aici”. Poate tocmai din acest motiv Legea Străzii rămâne doar un alt film de acţiune, presărat cu umor tipic britanicilor şi o poveste dramatică fără de final.

Un element care atrage atenţia este evoluţia relaţiei dintre Joey şi călugăriţa Cristina, care nu est una tocmai convenţională. Deşi a ales să ducă o viaţă religios-ascetică, între Cristina şi Joey se naşte o legătură de neexplicat, fapt care ar putea fi ofensator pentru unii spectatori.

Hummingbird (2013)

În mare parte, în filmul Hummingbird ar fi trebuit să se pună accentul pe Sindromul Stresului Post-Traumatic, fapt care nu s-a concretizat. În afara scenelor din timpul războiului în care s-a făcut referire la motivul pentru care Joey s-a ales cu această boală, precum şi momentele de halucinaţie, efectele acestui sindrom nu şi-au pus amprenta pe conturarea poveştii şi a personajului principal.

Per total nu pot spune că m-a impresionat foarte tare Hummingbird, dar nu pot susţine că acest film nu merită văzut. Ne aşteptăm totuşi la o continuare pentru a vedea ce întorsătura va lua viaţa lui Joey şi dacă acesta îşi va dori să ia legătura cu cea care i-a oferit necondiţionat iubirea.

Dacă vrei să vezi un fragment din viaţa unui soldat bântuit de trecutul violent pe care l-a avut şi dorinţa lui de mântuire, trebuie să îţi spun că Legea Străzii (Hummingbird 2013) va intra în cinematografele Cinema City din întreaga ţară începând cu 10 mai. Filmul a fost distribuit de Ro Image.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.