Hoţul de lumină. O proiecţie Cinema-edu

Începând de luni, 29 octombrie, peste 30 de licee din București și alte 20 din țară vor avea acces gratuit la cinematografele și spațiile culturale din programul Cinema-Edu pentru a viziona filmul “Hoţul de umbre”.

Hoţul de lumină, o proiecţie Cinema-edu

Filmul este o parabolă despre diferențele dintre valorile tradiționale și cele moderne, arătând cum un electrician dintr-un mic sat din Kîrgîstan fură curent pentru a-i ajuta pe cei care nu pot să plătească pentru lumină. Asemeni lui Robin Hood, “Domnul lumină” sare în ajutorul celor fără posibilități, fiind un altruist convins. Naivitatea sa atrage însă indivizi care vor să îl exploateze pentru propriul interes și îl atrag într-un plan corupt care nu se sfârșește bine.

Hoţul de lumină. O proiecţie Cinema-edu

La finalul vizionării se vor organiza dezbateri, iar invitatul special este antroplogul Vintilă Mihăilescu.

Accesul este liber, iar profesorii și elevii care doresc să participe la proiect sunt rugați să ne scrie pe adresa asociatia.macondo[at]gmail[dot]com privind detaliile acestor vizionări de film. După Hoțul de lumină, ultimul film al celei de-a doua ediții Cinema-edu va fi Persepolis, oferit de Transilvania Film.

Cinema-edu susține vizionarea filmelor de artă, a producțiilor din colțuri diferite ale lumii și încurajează dezbaterile și dezvoltarea spiritului critic. Filmul acestei ediţii deschide și un subiect de dezbatere actual și delicat: corupția și efectele pe care le poate avea aceasta asupra comunităților, aşa că sperăm să fie cât mai mulţi dintre voi interesaţi să meargă la film.

La finalul proiecţiilor veţi avea parte de mici cadouri din partea Durex, susţinător al acestor proiecte Cinema-edu.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.