Hollywood Music in Bucharest – Ediţia a II-a

Titanic, Lord of the Rings, Gladiatorul, Star Wars, E.T., Dirty Dancing, Cats… Vă sună cunoscut? Cu siguranţă că DA! Sunt titlurile a câtorva filme care şi-au lăsat o puternică amprentă asupra artei cinematografice în ultimele decenii.

Hollywood Music in Bucharest - Ediţia a II-a

Oare pentru ca un film sa aibă succes e nevoie doar de actori talentaţi şi/sau cunoscuţi, sau doar de un subiect atractiv, ori doar de o promovare exagerată? În ultima vreme, pentru a atinge reţeta succesului financiar, probabil e nevoie doar de unul sau două din elementele menţionate anterior. Dar aici nu mă refer la acea parte a succesului, cel al producătorilor, ci la succesul în faţa cinefililor care işi vor aduce aminte de acel film şi după alte zeci de pelicule vizionate.

Pentru a avea un asemenea succes e nevoie alături de un subiect atractiv, un scenariu fără eroare (dacă este posibil), actori talentaţi (nu neaparat cunoscuţi), de un regizor cu viziune şi de o coloană sonoră care să intre sub pielea celui care vizionează filmul. Să-l facă să simtă emoţiile necesare pentru a fi vrăjit de ceea ce se petrece pe micul sau marele ecran din faţa sa!


Pentru a scoate în evidenţă rolul acestui element indispensabil din procesul complex denumit “film“, European Royal Orchestra susţin pentru al doilea an la rând spectacolul “Hollywood Music in Bucharest”.

Cu ajutorul baghetei dirijorului Gottfried Rabl şi a vocii Danielei Vladescu, prim-solistă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa, cei 70 de membri ai orchestrei promit un show care îi va face pe spectatori să se simtă ca la Hollywood, regatul filmelor americane.

Hollywood Music in Bucharest - Ediţia a II-a

În timpul interpretării lucrărilor muzicale ale lui Hans Zimmer, Clint Mansell, Zack Hemsey şi ale altor mari compozitori de coloane sonore pentru filmele hollywoodiene, pe ecrane vor fi difuzate cele mai importante scene din filmele ale căror fragmente muzicale sunt redate.

Magia o sa aibă loc miercuri, 28 martie, ora 19.00 la Sala Palatului. Bilete s-au pus deja în vânzare, preţul acestora fiind cuprins între 30 şi 100 lei. Sunteţi aşteptaţi la acest eveniment pentru a retrăi magia filmelor ce au marcat vieţile cinefililor!

Mai jos aveţi probabil cea mai cunoscută coloană sonoră din istoria filmelor “Lux Aeterna” aka “Requiem for a Dream” de Clint Mansell!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

1 Comentariu

  • Reply 15.February.2012

    Directrent

    De abia astept sa vad!!!! Am achizitionat deja biletele!!

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.