Harry Potter şi Talismanele Morţii (2010)

Harry Potter şi Talismanele Morţii (2010)Nu, nu sunt fan Harry Potter, asta-i clar. M-a obligat mama în copilărie să citesc prima carte şi m-am prefăcut că am citit-o. Nu mi se părea deloc interesantă. Citeam o propoziţie şi deja mă gândeam la lucruri mult mai interesante. Aşa că am ajuns să văd filmele HP1, HP2, cred că am văzut şi HP3 … la un moment dat unul mai recent (o fi fost HP5?) şi acum în maximă-premieră, jumătate din HP7.

Căci da, marketingul i-a convins că este foarte “ok” să împartă o poveste în 2 filme lungi cu acţiune puţină. Urăsc marketingul!

De ce zic asta? Pentru că m-am uitat timp de 2 ore la un film care n-a avut final. Ai văzut “Inception”? Ai zice că-i cam fără final, nu? Eh, iacătă, acest HP7 (partea 1) n-are final nici cât Inception!

Şi ce se întâmplă acum? Stau şi aştept până în iunie 2011 când iese partea a doua. Aaaa, îmi vine să ţip, vrea să văd finalul (ţi-am zis, n-am citit cărţile!).

Harry Potter şi Talismanele Morţii (2010)

Cei 3 vrăjitori şi cei 2 elfi cu un nenea rău!

Dar acum să îţi zic despre film în sine… în primul rând e o porcărie de film. Hei, stai, nu închide aici. Nu ai citit destule!

Filmul merită, desigur, pentru că există o secvenţă în care Harry şi Hermione sunt goi puşcă şi se sărută. Desigur, asta-i o altă parte a marketingului cred.

Efectele sunt prea multe şi dau dureri de cap pe alocuri (dar revenind la cei doi care se sărută goi, m-am tot gândit că asta sigur nu este un simplu efect, deci ei chiar au făcut ce se vede în film – YAK!).

Ah, şi încă o bilă neagră: Harry. E prea bătrân şi urât. Hermione e superbă! Ron e drăguţ şi prostuţ (ca de obicei)… dar Harry! Harry e bătrân. Auzisem gluma aceea cum că ar trebui să-i zică “Harold” la cât de bătrân e!

Harry Potter şi Talismanele Morţii (2010)

Harry şi Hermione pe ceva munte. Se ascund de oameni răi.

Ca om ce tocmai a ieşit de la AFI IMAX ţi-aş sugera să nu te duci la film acum, ci să aştepţi să iasă partea a doua şi să le vezi împreună… dar ştiu că nu te poţi abţine aşa că-ţi sugerez să te duci să-l vezi la IMAX, la foarte-lăudatul proiector nou (da, deci, înainte de film a zis o cucoană că filmul va fi proiectat cu primul proiector bla bla bla din România, care e nou-nouţ… şi când a început filmul prima mea reacţie a fost: “IACĂTĂ, E 3D FĂRĂ SĂ FI PUS OCHELARII ĂIA PE NAS!”).

Aşa că dacă tot are atâtea efecte… măcar să fie văzut în cinema.

PS: Sunt vreo două momente în film la care toată sala s-a speriat rău de tot (a sărit de pe scaune). Deci… ai grijă. :)

Şi trailerul…

Distribuie:

13 Comentarii

 • Reply 26.November.2010

  Engineered

  Spre deosebire de cum probabil făceai tu, eu nu-l citeam pe Camus la 9 ani așa că până la o vârstă mi-au plăcut cărțile.

  Cât despre filme, nu cred să fi văzut vreunul decât primul, însă dacă eram tentat să mă duc la ultimul pentru a încheia povestea, articolul tău m-a convins iremediabil să o fac. Mersi.

 • Reply 27.November.2010

  Ellenna

  =]] Ce tare . Auzisem si eu k ,daca exprimi cuiva parerea negativa despre un anumit lucru il vei face curios dar nu credeam sa functioneze :-? :)) .

 • Reply 28.November.2010

  Ramona

  1)nu sunt 2 carti din ultima parte,e doar una,chestia de marketing a fost sa imparta filmul in 2 parti ca sa mai scoata niste bani daca tot se termina seria
  2)da,marketingul e enervant si ma tot chinui sa nu ma uit la film pt ca o sa raman cu un gol asa…chiar daca am citit cartea si stiu sfarsitul.Deci ar trebui sa astept pana la anul
  3)Harry si Harmione?esti sigur?Adica sigur,sigur?Am citit cartile si NU exista aceasta scena,daca vrei pot sa iti spun finalul,si asta nu ii include pe Harry si Harmione impreuna:))

 • Reply 2.July.2011

  Endril

  Daca tot vine ultima parte in 2 saptamani, am si eu cateva comentarii la prima parte:

  1) Bravo lor ca au impartit filmul in doua, cartea era oricum prea groasa pentru unul singur. Ca dovada, vezi filmele 5-6 (si chiar si 4), unde tot ce se face este sa se galopeze prin actiunea cartii, doar-doar or ajunge la final inainte de 3 ore; timp de dezvoltat personajele nu mai era. Singurul lucru care m-a nedumerit (ca om care a citit cartea) este locul in care s-au oprit cu prima parte; mi se pare ca nu au mai lasat prea multe pentru partea 2. Totusi, banuiesc ca pot sa lungeasca un pic batalia finala (150 de pagini carte) :)

  2) Da, nea Potter a “batratranit” urat.

  3) Partea 1 nu a fost facuta 3D pentru ca onor producatorii nu au mai avut timp sa lucreze toate efectele inainte de deadline. Macar partea 2 este clar 3D; sa le traiasca.

  4) Cum eu imi aleg mereu favoriti ciudati, Ginny e preferata mea. Actrita a crescut in varsta exact asa cum imi imaginam eu personajul din carti. O mentiune speciala pentru Luna (mai ales cea din carte), care este una dintre ideile stralucite ale lui Rowling.

 • Reply 14.February.2017

  Mirunette

  Da,zici si eu ca marketingul e o porcarie, dar chiar am citit cartile si cel putin jumate din secventele din film nu apar in carte.Nu a fost niciodata vreo relatie intre Ron si Hermione, iar multe secvente din carti au fost sarite. Pe scurt, filmul nu a fost o capodopera (cum e LOTR dupa parerea mea).Personajele in film nu au fost asa cum aunt descrise in carte(Ron, pe care J.K. Rowling l.a creat slab inalt si desirat,in film este scund si indesat,de ex.)
  Preferatii mei sunt Snape, Luna si Sirius, iar cei care au facut filmul m.au dezamagit in privinta Lui Sirius si Luna cel putin.
  Pe scurt, daca vrei sa.ti placa Harry Potter, citeste cartile, care o sa te impresioneze(vreau sa spun case afla printre cartile mele preferate si eu am citit 500 de carti).
  Succes la citit!!

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.