Halloween 2013 – Maratoane de filme

Este noaptea zilei de 31 octombrie. Străzile sunt pline de mici vrăjitori și vrăjitoare, fantome, mumii și zombies. Cu toții se adună pe la casele oamenilor decorate cât mai sinistru. La lumina dovlecilor sculptați micile creaturi întreabă: “Trick or Treat?”. Unele primesc bomboane, altele prăjiturele. Este Halloween, iar spiritele sunt libere!

Halloween 2013 - Maratoane de filme

Cu siguranță v-ați prins că aceste imagini nu le veți vedea prea curând pe plaiurile mioritice, fiind specifice unor țări precum Marea Britanie, Irlanda de Nord sau Statele Unite ale Americii. Dar și în România se “sărbătorește” Halloween-ul de câțiva ani, în special prin petreceri și maratoane de filme horror.

Maratoane de filme horror – Halloween 2013

În acest an numărul maratoanelor de filme horror a crescut considerabil, deși doar două dintre acestea pot fi numite maratoane în adevăratul sens al cuvântului. Astfel, cinematografele Hollywood Multiplex, CinemaPRO, The Light Cinema și Movieplex România din București se-ntrec în promoții, oferind alternative celor care nu pot ajunge la Brașov în acest weekend pentru Dracula Film Horror and Fantasy Festival. • Maraton Horror de la miezul nopții (Movieplex România)

Pe 1 noiembrie 2013, în noaptea dintre vineri și sâmbătă, Movieplex România invită cinefilii pasionați de filme horror la un maraton constituit din cinci filme: Halloween 2013 - Maratoane de filme

 1. The Conjuring (2013)
  Vezi recenzia noastră aici »

  Filmul este bazat pe cel mai terifiant caz a doi specialişti în activități paranormale, Ed şi Lorraine Warren. Aceștia sunt chemaţi de familia Perron, stabilită recent la o fermă retrasă și terorizată de spiritele întunecate ce stăpânesc acea fermă.

 2. Evil Dead (2013)

  Fiind o continuare a filmului “The Evil Dead” (1981), regizat de Sam Raimi, Evil Dead o are ca protagonistă pe Mia, o tânără care şi-a pierdut recent mama şi care a avut probleme cu consumul de droguri, luând o supradoză din cauza stresului şi suferinţei din ultima vreme. După această experiență, Mia pleacă la o cabană izolată din pădure împreună cu fratele ei, prietena acestuia și doi prieteni din copilărie pentru a învinge această dependență. În pivnița cabanie aceștia găsesc un altar grotesc înconjurat de mumiile unor animale, înregistrările unui arheolog și o carte misterioasă. Făcând greșeala de a pronunța incantațiile scrise în acea carte, viața tinerilor este pusă în pericol de spiritele eliberate chiar de către aceștia.

 3. Mama (2013)
  Vezi recenzia noastră aici »

  Cu cinci ani în urmă, Victoria şi Lilly dispar fără urmă. De atunci, unchiul lor, Lucas le-a căutat cu înverşunare împreună cu iubita lui, Annabel , iar într-o bună zi primesc vestea cea bună. Detectivii porniți pe urmele fetițelor le descoperă pe acestea într-o cabană părăsită din mijlocul pădurii, având un comportament sălbatic, deplasându-se cu o viteză anormal de rapidă și comunicând prin gemete și țipete. Procesul de reintegrare socială a fetelor se anunță a fi unul dificil, dar cu ajutorul doctorului Dreyfuss care preia cazul, și al unui cămin potrivit, acest lucru nu pare imposibil de realizat. Pe măsură ce Annabel încearcă să fie o mamă bună pentru fete, aceasta începe să bănuiască că în casă există un al cincilea suflet, o prezenţă supranaturală. Pe calea cea dură, cei doi părinți adoptivi află cum au reușit fetele să supraviețuiască timp de cinci ani în sălbăticie și ajung să facă cunoștință cu “Mama” care a avut grijă de acestea şi care nu pare a fi pregătită să-și abandoneze “copiii”.

 4. Carrie (2013)

  Fiind o nouă adaptare a romanului omonim scris de Stephen King în 1974, Carrie prezintă povestea unei adolescente terorizate atât de mama ei dominatoare și conservatoare, cât și de colegii săi de liceu. Lucrurile par a lua o întorsătură favorabilă atunci când este invitată la bal, unde este aleasă regina acestuia. Dar Carrie nu știe că acest lucru este doar o nouă farsă pusă la cale de colegii săi răutăcioși, urmând a fi scăldată în sânge de porc în fața întregului liceu. În acel moment abilitățile telepatice și telekinetice ale fetei ies la iveală, determind-o pe aceasta să aibă un comportament psihotic și să povoace un adevărat masacru.

 5. The Purge (2013)
  Vezi recenzia noastră aici »

  Într-o Americă devastată de crime şi cu închisori sufocate de infractori, guvernul decide ca, o dată pe an, să se instaureze 12 ore în care orice fel de activitate criminală să poată fi desfăşurată fără a exista consecințe penale. Poliţia nu va putea fi chemată, iar spitalele vor avea activitatea suspendată. Este o noapte în care cetăţenii îşi pot regla diferendele fără să le fie teamă că vor fi pedepsiţi. În The Purge acţiunea este concentrată pe o familie care trebuie să se confrunte cu adăpostirea unui străin, care a pătruns pe proprietatea lor în acea noapte “specială” din an. Dacă aceștia vor reuși să scape cu viață la sfârșitul celor 12 ore de vânătoare, vom afla prin vizionarea filmului.

Maratonul începe între orele 23:30 și 00:15, în funcție de sala în care v-ați cumpărat bilet. Un bilet costă doar 25 de lei, dar puteţi beneficia și de o reducere de 5 lei, dacă ați fost la Maratonul filmelor de comedie organizat de Movieplex România acum câteva săptămâni și prezentați biletul de la acesta. • Halloween la Hollywood (CinemaPRO)

Pe 1 noiembrie, dar în noaptea dintre joi și vineri, CinemaPRO organizează la rândul lor un mic maraton de filme horror. Începând cu ora 00:30, în sala cinematografului vor fi proiectate două filme: Carrie (2013) și The Conjuring (2013).

Halloween 2013 - Maratoane de filme

Prețul este de 15,4 lei, oferta fiind foarte bună pentru cei care vor să vadă un număr mai mic de filme în noaptea de Halloween! Mai mult, dacă cumpărați de la Candy Bar un pahar de Coca-Cola, atunci veți primi o mască de groază a unui mare actor de la Hollywood. • Halloween la Hollywood Multiplex (Hollywood Multiplex)

În aceeași noapte dintre joi și vineri, Hollywood Multiplex oferă un mic maraton de Halloween. Acesta constă tot în proiecţia a două filme, primul începând la ora 23:00 și cel de-al doilea la ora 01:15, prețul biletului fiind de 24,6 lei.

Și la acest cinematograf veți primi o mască de groază a unui mare actor de la Hollywood dacă cumpărați un pahar de Coca-Cola de la Candy Bar.

Halloween 2013 - Maratoane de filme

În ceea ce privește filmele, cei care achiziționează bilete vor opta pentru două din următoarele trei filme: Carrie (2013), Machete Kills (2013) și Insidious: Chapter 2 (2013).

 1. Machete Kills (2013)

  Al doilea film din trilogia Machete, îl găsește pe protagonist plângând moartea iubitei lui, Sartana, ucisă în timpul unei confruntări cu cartelurile. Machete este recrutat de președintele Statelor Unite ale Americii pentru o misiune dificilă, care implică asasinarea șefului unui cartel din Mexic, acesta amenințând SUA cu atacul unor rachete. Machete reușește să descopere că rachetele sunt ghidate de la distanță și că se pot declanșa în momentul în care inima nebunului mexican va ceda. Din această cauză va cere ajutorul unui dealer de arme, care la rândul său are în plan provocarea unui război la nivel mondial.

 2. Insidious: Chapter 2 (2013)

  Continuând povestea soţilor Josh şi Renai și a celor trei copii ai lor, care s-au mutat în urmă cu trei ani într-o frumoasă casă victoriană, dar bântuită de spirite rele, Insidious: Chapter 2 va dezvălui cinefililor secretul care leagă această familie de lumea spiritelor. • The Day of Horror (The Light Cinema)

Pentru cei care vor să vadă un singur film horror pe 31 octombrie, The Light Cinema pare a fi alegerea potrivită. Începând de la ora prânzului și terminând după miezul nopții, la The Light Cinema vor rula cinci filme horror: Carrie (2013), Insidious: Chapter 2 (2013), Mama (2013), The Conjuring (2013) și Scary Movie 5 (2013).

Halloween 2013 - Maratoane de filme

Biletul se cumpără separat pentru fiecare film în parte, prețul acestuia fiind de 15 lei. În cei 15 lei intră și un pachet de popcorn mic pe care îl veți lua de la Candy Bar-ul cinematografului!

Despre Scary Movie 5 voi spune că este, cu siguranță, cel mai slab film din întreaga serie, iar înlocuirea Annei Faris cu Ashley Tisdale nu ajută deloc franciza. Având ca temă principală seria Paranormal Activity, Scary Movie 5 încearcă să facă publicul să râdă prin parodierea unor filme cunoscute precum Black Swan (2010), Inception (2010), Rise of the Planet of the Apes (2011), The Cabin in the Woods (2012) și Mama (2013). • Dracula Film Horror and Fantasy Festival (Brașov)

Dacă vreți un adevărat maraton de filme horror, atunci trebuie să mergeți la Brașov și Bran în perioada 30 octombrie-3 noiembrie pentru Dracula Film Horror and Fantasy Festival.

În cele cinci zile de festival, vor fi prezentate publicului peste 40 de proiecţii, la Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria, Cityplex și Castelul Bran.

Halloween 2013 - Maratoane de filme

În cadrul acestuia pot fi vizionate filme în premieră pentru cinematografele românești cum ar fi: Tulpa (Italia, 2012), The Human Race (SUA, 2013), The Impaler (SUA, 2013).

De asemenea, pot fi vizionate cinci dintre primele filme cu Dracula, din perioada 1930-1945: Dracula (1931), Drácula (1931), Dracula’s Daughter (1936), Son of Dracula (1943), House of Dracula (1945).

Există o secțiune dedicată filmelor horror clasice din perioada anilor 1960, secțiune din care fac parte: Carnival of Souls (1962), The Little Shop of Horrors (1969), Dementia 13 (1963), Night Tide (1961), The Last Man on Earth (1964) și Horror Hotel (1961).

O altă secțiune specială din cadrul festivalului de film Dracula este denumită Zombie Night&Day, unde fanii filmelor cu zombies pot urmări: Warm Bodies (2013), Night of the Living Death (1968), White Zombie (1932), Oasis of the Zombies (1982), Revolt of the Zombies (1936), 28 Days Later (2002), 28 Weeks Later (2007) și World War Z (2013).

Un alt eveniment special în cadrul festivalului este Maratonul Alien, acesta începând sâmbătă, 2 noiembrie, la ora 18:30 și terminându-se duminică, la primele ore ale dimineții. Maratonul cuprinde filmele Prometheus (2013), Alien (1979), Aliens (1986), Alien3 (1992) și Alien: Resurrection (1997).

Halloween 2013 - Maratoane de filme

Intrarea la filmele din cadrul Dracula Film Horror and Fantasy Festival se face pe bază de jetoane, prețul unui jeton fiind de 5 lei. Vor fi filme unde este necesar un jeton și filme unde aveți nevoie de patru jetoane pentru a-l putea viziona. Există și varianta achiziționării unui abonament, prețul acestuia fiind de 100 lei sau 50 lei pentru studenți.

Pentru mai multe detalii despre surprizele pregătite de organizatori și pentru a viziona programul complet al festivalului, dați click aici.

Acestea sunt cele mai importante maratoane de film care vor avea loc în București și Brașov, cu ocazia Halloween-ului din acest an, urmând ca pasionații de filme horror să aleagă cea mai bună variantă pentru a petrece “a scary night” alături de cei apropiați!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.