Halloween 2012

Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică, ce este sărbătorită pe 31 octombrie de foarte multe popoare din Occident. În ultimii ani am început să ne numărăm și noi printre acestea, deși petrecerile noastre sunt diferite față de cele din Marea Britanie, Irlanda, Statele Unite ale Americii și alte țări cu tradiție pentru această sărbătoare.

Halloween 2012

La noi, copiii nu se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje pentru a colinda pe la case întrebând „Trick or Treat!?”, casele nu sunt decorate pentru a fi în ton cu sărbătoarea, iar paradele și carnavalurile organizate cu această ocazie sunt foarte rare. De asemenea, (poate) cel mai important simbol al Halloween-ului, dovleacul sculptat atât în ipostaze scary cât și haioase, este rar întâlnit la petrecerile din țară…

Petreceri şi în capitală!

Dar nu este chiar atât de tragic, pentru că avem și noi propriile petreceri (în cluburi cele mai multe dintre ele). Având în vedere că anul acesta, Halloween-ul pică într-o zi de miercuri, petrecerile vor avea loc în weekend-urile de dinainte și de după. Cu alte cuvinte, vom avea parte de foarte multe before and after Halloween parties și mai puțin de sărbătoarea în sine, anul acesta.

În continuare voi încerca să vă prezint o serie de evenimente diverse, cu tematică specifică, din care să le puteți alege pe cele mai potrivite gusturilor voastre.

 • Vineri, 26 octombrie 2012.
 • O primă variantă este Sweet Fest, cel mai dulce târg al acestei perioade, ce se desfășoară între 26 și 28 octombrie, la Hanul lui Manuc din București. Printre toate prăjiturile de casă, sortimentele de ciocolată și brioșe, cu siguranță se va regăsi și plăcinta cu dovleac, un alt simbol specific Halloween-ului.

  Târgul va fi deschis, în cele trei zile, între orele 10.00 și 19.00 și va avea intrarea liberă. Dacă alegeți să îi luați și pe cei mici cu voi, atunci trebuie să știți că acestora li se vor pregăti câteva surprize, printre care și pictarea pe față pentru ca aceștia să intre în pielea personajelor lor favorite din desenele animate.

  Halloween 2012

  De la ora 20.00, Clubul Space te invită să sărbătorești Halloween-ul alături de ei. La petrecere vor predomina îngerașii, zânele bune și elfii, tema petrecerii fiind puritatea (așadar e recomandat să vă îmbrăcați în alb). Atmosfera va fi întreținută de Secret Cinema, Egbert, Sabatine, The Gemini Bros și Les PSS, iar prețul unui bilet este 30 lei până în ora 01.00 și 40 lei după această oră.

  Halloween 2012

  Shakespeare Bar organizează de asemenea două petreceri de Halloween pe 26 și 27 octombrie, oferind șampanie și shoturi Dracula din partea casei celor care vin costumați. Petrecerile încep la ora 22.00, iar intrarea este liberă.

  Halloween 2012

 • Sâmbătă, 27 octombrie 2012.
 • Cea mai mare petrecere de Halloween în București se anunță a fi The White Rabbit and The Black Magic, care se va ține la Sala Polivalentă de la ora 20.00 până-n zorii celei de-a doua zi. Organizatorii promit muzică, proiecții de film, lumini și decoruri de poveste, alături de artisti autohtoni și de peste hotare consacrați.

  Câteva din trupele care și-au confirmat prezența pentru această seară sunt OCKWELL (UK), COMA (RO), SHADOWBOX (RO), TREMOUR (RO) și FLESH RODEO (RO). Prețul unui bilet este de 45 lei.

  Halloween 2012

  La Palatul Bragadiru are loc cea de-a treia ediție a evenimentului “Halloween or not… We Party”. Cei care doresc să participe au ocazia de a alege între o atmosferă ca la începutul secolului XX, în perioada prohibiției (deși alcoolul nu va fi interzis deloc în această noapte), și o petrecere Underworld, ținută în Crama Palatului.

  Pentru prima opțiune dress code-ul este anii ’20-’30, iar atmosfera va fi întreținută de băieții de la Exquisite Bar Solutions și de băieții de la All Wheels Drive House. Pentru cea de-a doua opțiune, dress code-ul este cel clasic a unei petreceri de Halloween, crama fiind decorată cu păianjeni, scheleți și spirite, iar muzica va fi asigurată de DJ Mauss, Mihai Amatti, Prâslea și Piticu. Prețul unui bilet este de 30 lei.

  Halloween 2012

  Fanii muzicii rock sunt așteptați în Chaos Venue pentru petrecerea Rise of the Underground. Pentru 15 lei îi puteți asculta pe cei de la White Walls, The Boy Who Cried Wolf, Goodbye To Gravity, Perfect Zero For Infinity, Up To Eleven, Voodoo și Manfellow, și avea parte de multe surprize. Este recomand să mergeți costumați!

  Halloween 2012

  The Light Cinema ne invită pentru al patrulea an consecutiv la un maraton de filme horror (nu chiar horror, dar na…) de la ora 23.50. Anul acesta au fost selectate 4 filme în format 3D, dintre care 2 animații (ParaNorman și Hotel Transylvania) și 2 mai apropiate de genul horror (Silent Hill: Revelation și ultimul film din franciza Resident Evil), și un film în format 2D (Cernobyl Diaries).

  Mai mult, dacă veți veni costumați ca o vedetă de la Hollywood ce a decedat (Marilyn Monroe, Charlie Chaplin, Bruce Lee etc.) veți avea șansa de a câștiga unul din cele 3 abonamente movies free-pass valabile timp de 3 luni la acest cinematograf. Prețul participării la maraton, party-ul de la bar și concurs este de 35 lei.

  Halloween 2012

  Un alt maraton, de data aceasta de doar 2 filme, este organizat tot de The Light Cinema pentru cei mici. Aceștia pot vedea cele două animații (ParaNorman 3D și Hotel Transylvania 3D) pentru prețul de 25 lei, tot sâmbătă, dar de la ora 11.00.

  Halloween 2012

  La Bran, Contele Dracula va oferi un tur de noapte al castelului celor tari de inimă și pasionați de senzații tari. Vizitatorii care vor dori să stea la poveşti cu înfricoşătorul Conte, o pot face fie în temniţă, la un shot de vodkă neagră, fie în curtea interioară, la un pahar de vin roşu. Nu vor lipsi Ielele, care vă vor ademeni la dans, atmosfera fiind întregită de acordurile muzicii tematice de Halloween.

  Acestea se vor întâmpla în noaptea de sâmbătă, 27 octombrie, în întervalul orar 20.00 – 01.00. Prețul unui bilet este de 50 lei, iar cele mai spectaculoase costume vor fi premiate.

 • Miercuri, 31 octombrie 2012.
 • Ageless Club încearcă să revină la originile Halloween-ului! Nu cred și sper că nu vor fi sacrificate animale așa cum făceau celții cândva, dar o atmosferă păgână, visătoare, macabră, morbidă, veselă şi înfricoşătoare este posibilă. Cei interesați sunt așteptați să vină costumați/machiați ca demoni, vrăjitoare, mumii, vampiri, fantome și cu felinare realizate din dovleci sculptați dacă au această posibilitate.

  Din playlist nu vor lipsi Misfits, Black Sabbath, King Diamond, Necrophagia, Christian Death, Bauhaus, Wednesday 13, The Cure, Killing Joke. Intrarea este liberă!

  Halloween 2012

 • Sâmbătă, 3 noiembrie 2012.
 • Dacă ratați mini-maratonul de filme, organizat de The Light Cinema pentru cei mici pe data de 27 octombrie, veți mai avea o ocazie la o săptămână distanță. Cele două filme sunt aceleași (ParaNorman 3D și Hotel Transylvania 3D), dar cinematograful este altul: Cinema Pro. Proiecția începe la ora 11.00, prețul unui bilet este de 20 lei, iar cei mici sunt așteptați costumați.

  Halloween 2012

Desigur sunt mult mai multe petreceri decât cele enunțate de mine mai sus. Sighișoara, Brașovul și multe alte orașe, cu siguranță au organizate evenimente speciale pentru aceste nopți și toate cluburile din țară vor fi deschise și vor ține “petreceri de Halloween“.

Voi ce faceți de Halloween?

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.