Hai cu Martin la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2013

Iată că mai sunt trei zile până la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2O13 (altfel zis şi Jocurile Europene Olimpice de Tineret). Oare cine va câștiga? România, Rusia, Cehia, Finlanda, Elveția sau Letonia? Rămâne de văzut, dar mi-aș dori ca tricolorii noștri să ocupe un loc pe podium în acest an.

Hai cu Martin la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2013

Până acum, sportivii români au primit doar patru medalii de bronz, în timp ce Federația Rusă a rămas lider în clasament. Aceştia s-au detașat cu 116 medalii, dintre care 56 de aur, 36 de argint și 24 de bronz şi au fost urmaţi de Italia cu 60 medalii – 23 de aur, 23 de argint și 14 de bronz.

Mascota oficială a festivalului F.O.T.E. 2013 va fi Martin. El se mai numește ursul carpatin deoarece este un animal considerat ca fiind de origine românească. Ursul Martin va fi prezentat în cele opt ipostaze ale European Youth Olympic Winter Festival 2013: Biathlon, Hochei pe gheață, Schi Alpin, Schi Fond, Patinaj Viteză, Sărituri cu Schiurile și SnowBoarding.

Hai cu Martin la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2013

Competiția va avea loc între 17 și 22 februarie, iar oraşele gazdă vor fi Brașov, Poiana Brașov, Predeal, Râșnov și Fundata/Cheile Grădiștei. Competiția va fi una foarte strânsă, plină de suspans, de bucurie sau de tristețe. Dar asta este, trebuie să știi să fii fair-play în orice moment indiferent dacă ai câștigiat sau nu. Se poate întâmpla să nu câștigi medalii, trofee, cupe sau faimă, dar important este ceea ce simţi atunci când participi la competiţie.

Cu ocazia jocurilor olimpice din acest an, organizatorii au pus la dispoziție și un ghid special pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Acesta va fi actualizat constant cu informațiireferitoare la grosimea stratului de zăpadă, condițiile de schiat, starea pârtiilor, starea vremii, tarife, promoții şi evenimente care se vor desfăşura pe pârtii. Varianta electronică a acestui ghid poate fi găsită aici.

Eu unul abia aştept să merg la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2013. Tu vei fi acolo?

Articolul a fost scris de Andrei-Ciprian Coman.

Distribuie:

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.