GROW 1.2

GROW 1.2Încotro cu alegerile tale?

Vara 2010. 12 oraşe din România. Peste 450 de elevi de clasa a X-a şi a XI-a. 37 de studenţi internaţionali din 13 ţări. Aparent nu au legătură între ele, dar cele enumerate descriu foarte pe scurt cum a arătat ediţia 1.0 şi 1.1 din programul naţional de dezvoltare al tinerilor Grow.

Mădălina, pe atunci în clasa a X-a povesteste că “Lumea din exterior nu işi va putea nici măcar închipui cum 2 săptămani de vara îţi pot influenţa modul de a gândi şi mai ales de a alege ce e potrivit pentru tine şi pentru cei din jurul tău. Toate astea cu puţină magie din partea unor oameni deosebiţi, veniţi de la mii de km distanţă, pentru a ne învăţa să ne redescoperim, să apreciem absolut tot ce avem.[…] Nimic din ce a fost la Grow nu vom uita pentru că indiferent cât de sus vom ajunge, întotdeauna trebuie să ştii de unde ai pornit.”

GROW 1.2
Dar totuşi, ce e Grow?! E un proiect pentru liceeni organizat cu ajutorul studenţilor din AIESEC  şi al unor profesionişti din Şcoala de Valori. Te surprinde pentru că implică studenţi internaţionali şi creează nişte experienţe unice de dezvoltare pentru tineri liceeni din România, aşa cum spune şi Mădălina. Se intinde pe toţi cei 4 ani de liceu şi vine de fiecare dată cu ceva nou, potrivit pentru anul şi etapa în care te aflii.

GROW 1.2 Şi pentru că unii deja se pregătesc să termine liceul, începând cu luna noiembrie şi până la sfârşitul lui ianuarie 2011, sub sloganul „Step up your choices”, elevii care vor susţine examenul de Bacalaureat anul acesta şcolar sunt provocaţi să-şi depaşească zona de confort a mediului familiar oferit de şcoală şi să pornească într-o aventură extraordinară de autocunoaştere şi dezvoltare alături de studenţi internaţionali voluntari, facilitatorii din cadrul Grow 1.2.

În atelierele Grow vor explora ce posibilităţi îi aşteaptă şi care este calea care li se potriveşte. Elevi din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi, Oradea, Piteşti, Târgu-Mureş, Sibiu, Suceava şi Timişoara vor putea descoperi:

  • ce parcurs vocaţional li se potriveşte
  • varietatea de oportunităţi de carieră
  • cum să-şi exprime într-un mod profesionist propria identitate
  • ce înseamnă să fii antreprenor
  • care le sunt valorile personale şi cum le determină alegerile în viaţă
  • cum să-şi seteze obiective pentru succesul personal şi profesional
  • cum să-şi organizeze mai bine timpul

Cei din anii terminali încă se mai pot înscrie până pe 15 noiembrie pe www.growedu.ro şi pot afla de la colegii lor, care deja participă la primele întalniri de pregătire în luna noiembrie, cum se întrevede Grow 1.2.

Dacă eşti în clasa a XII-a nu rata singura şansă de a participa la Grow.

Distribuie:

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.