Fiorii de groază ai Halloween-ului

Iaca a trecut şi Halloween-ul şi nu am putut să nu experimentez şi eu câteva din trăirile celor care sperie oameni, se costumează şi experimentează pe pielea lor frica sub formă pură.

Fiorii de groază ai Halloween-ului

Toată pregătirea pentru “Sărbătoarea tuturor sfinţilor” a început încă de marţi, atunci când ne-am strâns cea mai mare parte a redacţiei să vedem filme de groază. Deşi nu sunt un mare fan şi aleg adesea să văd filme fără sânge, cuţite, topoare sau exorcizări, ci mai degrabă unele psihologice, mi-am făcut curaj şi am decis să văd alături de băieţi două filme “horror”.

Alegerile serii au fost Donnie Darko şi The Strangers, filme alese de mine şi de Cosmin. Am hotărât ca fiecare din noi să vină cu o propunere şi să aleagă filmul preferat pentru a-i înspăimânta pe ceilalţi.

Cum spuneam şi mai sus, nu sunt genul de om care adoră filmele înfricoşătoare, aşa că alegerea mea a fost una… poate prea soft pentru cei doi masculi care aşteptau să facă pe ei de frică.

Donnie Darko este genul de film care te pune pe gânduri, dar care te şi sperie în condiţiile în care eşti 100% prins în povestea, sau mai bine spus drama personajului principal. Este un film care mi-a intrat la inimă şi pe care îl recomand celor care vor să mediteze asupra existenţei noastre şi a coincidenţelor care se întâmplă adesea în jurul nostru.

Dacă propunerea mea nu a fost una de speriat, Cosmin a vrut să bage frica în noi recomandându-ne The Strangers. El a vorbit foarte frumos aici despre motivele pentru care recomandă acest film, aşa că ar fi de prisos comentarii suplimentare. Cert este că de această dată m-au cam trecut fiorii şi fiecare zgomot ce se auzea prin cameră mă făcea să tresar. Coloana sonoră, pe care Cosmin o tot ridică în slăvi, şi-a făcut bine treaba, iar ceea ce mi-a plăcut şi mai mult a fost partea vizuală ce a dat un aer aparte filmului care, ei bine, se încadrează de această dată în genul horror.

Şi uite că seara de dinaintea Halloween-ului a trecut cu bine şi vine petrecerea cea mare unde toată lumea trebuie să iasă costumată pe străzi. Iar ca să marcăm şi mai bine acest eveniment special de peste an, nu numai că am bântuit costumaţi fiind, dar mai eram şi pe două roţi.

Aşadar, în acest an, noaptea de Halloweenn a însemnat pentru mine un BikeWalk mascat. În jur de 50-60 de biciclişti care mai de care mai machiaţi şi înzorzonaţi cu măşti, topoare şi alte accesorii de groază, au umblat pe marile artere ale capitalei, băgând frica în tot ce înconjoară, fără a cere măcar bomboane pentru a se opri din incantaţiile pe care le tot urlau.

Fiorii de groază ai Halloween-ului

Mica noastră escapadă a durat mai bine de o oră, iar printre participanţi s-au numărat mulţi zombies şi scheleţi, dar şi personaje controversate, precum doi travestiţi. De asemenea, un Mickey Mouse şi Regina Roşie din Alice au fost prezenţi alături de noi la marşul pe bicicletă.

Povestea în imagini a fost creată de Daniel Vrăbioiu căruia îi mulţumesc foarte mult.

Pe scurt, au fost două seri de groază, în care frica şi fiorii reci au dominat atmosfera, creând un Halloween îngrozitor!

Tu cum ai petrecut Halloween-ul în acest an?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.