Finala Pun Pariu pe Talent

O seară plină de emoţii pentru liceeni participanţi la Finala Pun Pariu pe Talent. După mai multe semifinale şi şi mai multe preselecţii, s-a ajuns la 17 numere reprezentative. A fost o seară tensionată, plină de scandări pentru cei de pe scenă. Mihnea a avut cei mai frumoşi susţinători, aceştia îmbrăcându-se in tricouri roşii, pe care au scris: “Pun Pariu pe Mihnea”. Juriul a fost format din Anca Maco, Dinculescu, DJ Andi, Zozo şi invitatul special, Robert Turcescu.

_MG_8796

Pentru a anunţa începerea finalei, trupa de dans Unlimited Beat, nu s-a oprit din a demonstra din nou, cât de talentaţi sunt. Trupa Unlimited Beat a făcut mai multe coregrafii ale momentelor finaliştilor, ajutându-i chiar prin minunatul lor talent, dansul.

Concursul a fost deschis, plin de emoţii, de Cosmin Fediuc. Acesta, aşa cum ne-a obişnuit, a cântat o baladă la chitară.

Pentru susţinătorii liceului Vianu, a avut loc o schimbare de ultim moment, Radu Sabin, retrăgându-se din concurs, fiind înlocuit de colega lui, Ioana Marinescu. Ea a fost acompaniată de Teo şi Corina, care au fost parte din Artistic Team. Cele trei au cântat melodia “Pleacă” (Antonia ft Vunk).

Mihnea Niculescu, cel mai tânăr concurent, fiind doar în clasa a opta, a încântat doamnele şi domnişoarele din sală cu o melodie de dragoste. După laudele primite din parte juriului, acesta a spus că le mulţumeşte susţinătorilor, pentru că ei au făcut jumătate din prestaţia lui.

Ştefan Ana-Maria, concurenta cu cele mai multe voturi online din concurs a interpretat o piesă superbă, creând şi un decor prielnic, acţiunea petrecându-se într-un restaurant. Încă odată, vocea ei caldă, suavă, s-a împletit de minune cu melodia aleasă.

PPT Show a rămas constant şi el, făcând un sketch despre un beţiv într-un local şi poliţia care vine să-l “ridice”. Aşa cum noi ne mai uităm la diverse melodii şi ne prostim pe ele, ei reuşesc să fie amuzanţi şi să pună cap la cap un moment frumos, reuşit, încheiat cu un dans făcut de această dată, de fetele grupului PPT Show.

Gabi Niculescu şi Mihai Năsui au făcut un duet la chitară. Parafrazând un membru al juriului, chiar mi-aş fi dorit să văd mai mult părţi de solo, să fie ca un adevărat battle între cei doi. La sfârşitul reprezentaţiei, Gabi a chemat-o pe prietena lui pe scenă, oferindu-i un trandafir roşu, aceasta fiind şi ea fostă concurentă PPT.

Nicoleta Faina, de această dată, s-a încadrat în timp, ea spunând în semifinale că va trebui să fie oprită. Ea a spus că ar vrea ca prin actul ei să aducă un zâmbet, dorinţa fiindu-i îndeplinită de un membru al juriului, care a spus că va zâmbi, gândindu-se la prestaţia ei în fiecare zi.

Oana Barbu, mai feminină ca niciodată, a cântat “What’s going on” cu vocea şi chitara ei nelipsită din numerele ei.

Francisca Stoica a dat clasă finalei, cum bine a spus un jurat, cântând melodia “Listen”. Tot el a spus că şi-ar dori să o vadă pe aceasta, pe o scenă mare.

Alex Ibi, cea mai puternică voce din concurs, după cum organizatorilor le place să îl numească, a cântat “Thank You For Loving Me”. Acesta a strălucit pur şi simplu pe scenă, având cea mai bună prestaţie a sa din concurs. A comunicat cu publicul, i-a plăcut ceea ce a făcut pe scenă, mi-a transmis o stare de îmi venea să-mi sun acea persoană specială şi să îi mulţumesc pentru că există.

Ioana Gherghina a avut un colaj muzical, cântând prima dată melodia din semifinală, aceasta fiind urmată de tot felul de melodii comerciale, acest cerc închizându-se cu melodia “Hot Right Now”, care a făcut efectiv toată sala să se ridice în picioare. Ioana a dansat pe fiecare melodie, în timp ce cânta, lucru care mi s-a părut extraordinar. Prestaţia acesteia s-a încheiat cu o melodie tradiţională, într-un spirit gispy-exploziv. A fost într-adevăr o prestaţie demnă de o finală!

Andrei Duţu, desi nu a mai avut atâţia susţinători în rândul publicului ca în liceul gazdă din timpul celei de-a doua semifinale, tot a reuşit să primească un ropot de aplauze după numai cinci secunde de cântat (da, chiar sunt numărate).

Perfect Show, au făcut un show perfect de dans. Aceştia au dat dovadă de unitate, ambiţie şi ingeniozitate. S-a văzut că a fost un număr muncit, de la dans, la îmbrăcăminte. Mulţumită lor, lumea a plecat acasă cu sintagma “România are nevoie de voi, nu vă opriţi!”, spusă de un jurat.

Liuba Goriţa a cântat melodia “Stop and Stare”, radiind atunci când era pe scenă şi aceasta primind foarte multe aplauze şi laude din partea juriului.

Andra Ariadna Chiţu a fost cea mai deschisă şi mai sinceră prin interpretarea ei. Deşi mi-aş fi dori mai mult să aud o melodie mai gothică, aceasta a reuşit să transmită mesajul, lucru cel mai important pentru un artist, după cum am aflat din interviul luat mai înainte.

În timpul prestaţiei Denisei Trofin, mă simţeam ca la Cerbul de Aur sau un alt festival românesc de muzică, unde ea era deja învingătoare. Aceasta a arătat extraordinar, fiind de o fineţe a unei statui greceşti.

Cel mai aşteptat şi mai scandat concurent, Darius Ioan, a reuşit din nou, să o facă pe Anca Maco să spună că şi-ar dori o păturică cu chipul lui, care să cânte exact ca el.

După ce concursul a luat sfârşit, au fost trei reprezentaţii ale semifinaliştilor care au fost cât pe ce să intre în finală:

– beat box battle între Bobby şi Dragoş
– Corina
– Teo

_MG_8938

După o noapte de aşteptat pentru cei nou veniţi, după câteva luni de aşteptare pentru organizatori, am aflat şi topul primei ediţii PPT:

Locul III: Darius + Ana-Maria
Locul II: Perfect Show
Locul I: Ioana Gherghina

Chiar pusesem pariu pe trei persoane înainte de a afla rezultatul, iar Ioana era una din opţiunile mele. Deci a fost clar că talentul ei, puterea vocii şi energia de care dă dovadă pe scenă au ajutat-o în câştigarea concursului.

De abia aştept ediţia de anul viitor!

Foto: Dragoş Voicu

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.