Filmul de Piatră – Înscrieri pentru cea de-a VII-a ediție

În toamna acestui an va avea loc cea de-a VII-a ediție a festivalului Filmul de Piatră, iar organizatorii au lansat câteva provocări cu această ocazie! Toate scurtmetrajele înscrise în competiție vor putea fi vizionate la Piatra-Neamț, în perioada 5-7 septembrie, și la Piatra Fântânele, în perioada 8-10 septembrie.

Filmul de Piatră - Înscrieri pentru cea de-a VII-a ediție

Prima dintre inițiativele și provocările lansate de organizatori vizează modul în care statul finanțează anumite evenimente culturale. Din acest motiv, pentru al doilea an consecutiv, Filmul de Piatră se va baza doar pe munca voluntarilor și contribuţiile sponsorilor.

Cea de-a doua inițiativă a festivalului Filmul de Piatra este adresată persoanelor cărora le pasă de viitorul pădurilor din România. Din acest motiv va exista un concurs de scenarii pentru spoturi TV sau pentru scurtmetraje, prin care publicul să-și îndrepte atenția  asupra importanței protejării pădurilor și a pericolului cauzat de defrișările abuzive.

Cu ajutorul Asociației Țășuleasa Social, autorii scenariilor finaliste vor fi invitați în cadrul festivalului și li se vor căuta parteneri care să asigure partea de producție și să transmită ideile concurenţilor atât pe marile, cât și pe micile ecrane.

Înscrierile pentru concursul de scenarii, denumit Action Ænd Cut!, se fac până la 31 iulie pe site-ul festivalului: www.filmuldepiatra.ro.

Ultima provocare este destinată voluntarilor! Aceștia sunt așteptați alături de personalități și artiști, precum Ada Milea, Ion Barbu, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, Alexandru Dabija și trupa We Singing Colors  să pună umărul la treabă în această toamnă.

Voluntarii se pot înscrie online, specificând ce roluri consideră că li s-ar potrivi cel mai bine și ideile noi cu care pot veni pentru îmbunătățirea festivalului. Link-ul de înscriere pentru voluntari poate fi accesat de aici!

Înscriere în competiția Filmul de Piatră – Ediția 2014

În acest an, tinerii cineaști din România și Republica Moldova își pot înscrie scurtmetrajele într-una dintre cele cinci categorii ale competiției: ficțiune, documentar, animație, film experimental și videoclip.

Programul principal al festivalului va fi dedicat în întregime participanților și filmelor acestora, program ce va fi completat de o seară-maraton, plimbări cu telegondola, concerte live, programe educative, drumeții și focuri de tabără.

Înscrierile pot fi făcute până pe 31 iulie, la aceeași adresă de web: www.filmuldepiatra.ro

Dacă sunteți interesați de Filmul de Piatră, nu uitați să vă înscrieți scurtmetrajul sau scenariul în competiție până la sfârșitul lunii iulie, sau să completați formularul pentru voluntariat! Sau, dacă sunteți doar curioși și doriți să simțiți atmosfera unui asemenea eveniment, atunci ne vedem în luna septembrie la Piatra Neamț și la Piatra Fântânele!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.