Fiica tamaduitorului de oase – Amy Tan

Fiica tamaduitorului de oase – Amy TanFiica tamaduitorului de oase este o carte descoperita de mine in vara 2007, desi publicata la noi in Romania acum ceva mai mult timp in urma (undeva prin 2005).

Cartea este una din cele care nu te captiveaza chiar de la inceput dar pe parcurs te atrage in ea, mai intai in America iar dupa aceea in China pe timpul razboiului cu Japonezii.

Un mic rezumat al cartii ar suna in genul: Ruth, personajul principal al romanului, e o femeie intre doua virste, cu o viata nici buna, nici rea, cu vagi frustrari pricinuite, in mare parte, de mama ei, o chinezoaica ajunsa in Statele Unite, care nu si-a abandonat niciodata obiceiurile, crisparile si superstitiile din lumea veche. Dupa ce aceasta se imbolnaveste de Alzheimer, Ruth gaseste in casa parinteasca un fel de jurnal scris in chineza, pe care il descifreaza cu greu si care o poarta in lumea stramosilor, dezvaluindu-i adevaruri surprinzatoare, aruncind o lumina noua asupra trecutului propriu si ajutind-o sa reconsidere tot ceea ce credea ca stie despre familia ei.


E o carte relativ usor de citit dar necesita o imaginatie bogata!

Cred ca ar trebui sa spun cate ceva si despre autoare.

Nascuta in 1952 este una dintre cele mai in voga autoare americane, ea a publicat mai multe romane printre care si: “Sotia zeului bucatariei”, “Cele o suta de simturi secrete” si “Clubul Norocoaselor” la a carei ecranizare a participat ca si co-scenarista si co-producatoare.

“Clubul Norocoaselor” este un fel de prima parte a cartii prezentata mai sus.

Spor la lectura.

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.