Festivalul de Film NexT îşi deschide porţile!

Festivalul de Film NexT îşi deschide porţile!

Mâine, 6 aprilie, la Cinema Scala, Festivalul NexT are gala de deschidere. În continuarea acesteia, toţi iubitorii de film sunt invitaţi să urmărească prima seria a scurtmetrajelor participante în Competiţie.

Veţi putea urmări scurtmetraje atent selecţionate de către Andrei Gorzo şi Irina Trocan. Aceştia au ales, din 1000 filmuleţe diverse, câteva care să fie atât pentru gustul publicului larg, cât şi unele mai puţin “digerabile”.

O seară plină de surprize va fi cea de vineri, 8 aprilie, când se va face proiecţia Oscar Nights. Producătorii NexT au încercat să reproducă atmosfera glamour a Premiilor Academiei Americane de Film. La Cinema Scala se vor proiecta scurtmetraje câştigătoare ale Oscarului ultimilor cinci ani.

Un program deosebit este New trends, New Tehnologies şi a fost special pregătit pentru pasionaţii de new media şi tehnologie interactivă. Aici vor fi urmărite trei filme interactive, unde spectatorii pot decide cum se va desfăşura acţiunea şi ce destin vor avea personajele.

Pe lângă multe alte programe interesante, mi-am oprit ateţia asupra secţiunii “Şi ei au fost NexT Generation”. În această parte a programului, se vor proiectat trei lungmetraje ale participanţilor NexT din anii anteriori.

Încheiem programul cu seria de Seminare care se ţin în Mansarda de la Cărtureşti şi la care este intrarea liberă. Pasionaţii de regie, sound-design, producţie şi critică de film, pot veni să discute cu Boyd Hoeij, Sydney Levine, Jacky Goldberg, Marian Masone, Christian Guinot, sau Paul Brunick.

Abonamentele şi biletele pentru Festivalul de Filn NexT sunt puse în vânzare în reţeaua TicketFan, iar programul detaliat al Festivalului NexT poate fi găsit aici.

Vă aştept pe toţi la NexT să urmărim o serie extraordinară de scurt şi lung metraje atent selecţioante!

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

1 Comentariu

  • Reply 6.April.2011

    Alex Dima

    Foarte frumos, mi-ar fi placut sa ajung. Spotul e chiar interesant.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.