Festivalul de Film Lună Plină se întoarce la Biertan

Pentru pasionaţii de filme horror şi fantasy, dar nu numai, Biertan va găzdui a cincea ediţie a Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină. Între 25 și 28 august, în satul pitoresc din Transilvania, fanii genului se vor delecta cu povești de groază, petreceri, ateliere fantastice, vânători de fantome, jocuri de tip escape room și bunătăți din zonă, la târgul de produse tradiționale. Filmele vor fi proiectate în Grădina Méliès, Cinema Vertigo și Sala Karloff, iar festivalul se va încheia, cum o cere tradiția, cu musicalul The Rocky Horror Picture Show, care împlinește 41 de ani.

Festivalul de Film Lună Plină se întoarce la Biertan

Una dintre noutățile ediției este competiția de scurtmetraje horror &a fantastice, care revine în programul Lună Plină alături de secțiunea competitivă de lungmetraj. Publicul va decide, ca în fiecare an, cine pleacă acasă cu trofeul.

Un eveniment cu totul special la Biertan va fi cine-concertul celor de la Foley’Ala, care vor acompania live filmul mut Genuine: A Tale of a Vampire (1920), regizat de Robert Wiene, autorul unei capodopere a genului, Cabinetul doctorului Caligari. Suprarealist și hipnotic, cu decoruri distorsionate şi bizare create de pictorul expresionist César Klein, în tehnica perspectivei deformate, filmul este unul dintre cele mai îndrăznețe din epoca sa. În centrul poveștii, o femme fatale care sucește mințile bărbaților și-i împinge la acte odioase.

Coloana sonoră compusă de Foley’Ala este un mix de sonorităţi contemporane, ritmuri insolite, referinţe la teme arhetipale, sintetizatoare, instrumente acustice şi voce, cu modulaţii electronice şi procesare live. Pe lângă improvizaţie, atmosfera filmului este completată de efectele sonore în timp real (live foley). Responsabili de sound design & live foley sunt Alin Zăbrăuţeanu și Marian Rufi Cîtu (compoziţie, foley, live processing), Alexandra Andrieş (voce, percuţii, live processing), Flora Pop (vioară), Radu Rădescu (concept, percuţii).

Detaliile despre filmele din program și surprizele ediției vor fi publicate în perioada următoare pe site-ul oficial al Festivalului de Film Horror & Fantasy Lună Plină.

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.