Festival de Prim Ajutor în România #FaceIt

La jumătatea lui septembrie va avea loc primul Festival de Prim Ajutor organizat în România. Pe lângă competiţia First Aid Convention in Europe (FACE), parade ale echipelor participante şi Gala Crucii Roşii Române, vom putea asista şi la demonstraţii live de acordare a primului ajutor.

Cu prilejul acestui eveniment, Crucea Roșie Română lansează campania Face it! – care trage un semnal de alarmă cu privire la importanța acordării primului ajutor de către oricine, oricând. Persoanele care vor să susțină campania sunt invitate să distribuie semnul Face it!, având ca model fotografiile realizate de persoanele publice implicate în campanie. Imaginile realizate pot fi postate pe Facebook, Instagram sau Twitter, alături de hashtag-ul #faceit.

Aici este fotografia făcută de mine în ideea de a susţine această campanie:

Festival de Prim Ajutor în România #FaceIt

FACE este o competiție anuală ce aduce împreună echipele de prim ajutor ale Crucii Roșii și Semilunii Roșii din Europa pentru a demonstra abilitățile acestora de acordare a primului ajutor, prin demonstrații spectaculoase de intervenție în situații de urgență. Aflat la cea de-a 28-a ediţie internațională și pentru prima oară în România, evenimentul reunește la București peste 500 de participanți și suporteri.

Pentru prima oară din 1987, porțile FACE sunt deschise publicului larg din România sub forma unui festival menit să încurajeze românii de toate vârstele să afle mai mult despre tehnicile de prim ajutor. Festivalul se va deschide în data de 11 septembrie în Parcul Lumea Copiilor din București cu o paradă a tuturor echipajelor participante și va continua în aceeași seară cu Gala Crucii Roșii Române – un concert în aer liber, susținut de Direcţia 5, Alexandra Ungureanu și Crush, Mellina și Mircea Eremia, precum și alți invitați surpriză. În a doua zi a festivalului, începând cu ora 08:30, echipajele participante vor lua startul în Competița Europeană de Prim Ajutor.

Programul complet al Festivalului de Prim Ajutor:

Vineri, 11 septembrie (20:00 – 24:00)

  • Parada echipelor participante la Competiția Europeană de Prim Ajutor
  • Gala Crucii Roșii Române
  • Concert în parc (intrarea liberă)

 

Sâmbătă, 12 septembrie

  • 08:30 – 18:30 Competiția Europeană de Prim Ajutor
  • 20:00 – 22:00 Festivitatea de premiere

Cei interesați să susțină primul ajutor în România, pot dona 2 euro prin SMS* la numărul 8840.

Printre personalităţile care susţin această iniţiativă se numără: Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Roşii Române, Cornel Ilie (VUNK), Nicole Cherry, Florin Groza (Hi-Q), Les Elephants Bizzares, Andrei Lăcătuş (Shurubel) şi Dan Costea (Coma).

Mai multe informaţii despre Crucea Roşie Română sunt disponibile pe www.crucearosie.ro şi pagina de www.facebook.com/.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

1 Comentariu

  • Reply 8.September.2015

    Ema Georgescu

    felicitari organizatorilor pentru initiativa, si tie ca te-ai alaturat acestei idei deosebite :)

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.