Felicitări! Ai obţinut 85 puncte din 100.

Felicitări! Ai obţinut 85 puncte din 100.Deşi la testul acesta aş fi luat nota 9 (85 puncte din 100…), la şcoală luam doar note care se terminau cu litera “i” la materii precum fizică, biologie şi chimie.

Apropos, notele care se termină cu nota “i” sunt “doi”, “trei”, “pinci” şi “cinci”. Pinci este nota dintre patru şi cinci. E nota care de fapt te trece clasa pentru că a fost doamna profesoară drăguţă cu tine. Tu meritai “patru”, dar ţi-a dat “cinci” … şi a rezultat un “pinci”.

Dar revenind la biologie, fizică şi chimie: am fost varză mereu la aceste materii! Fizica şi chimia le-am urât. Şi am scăpat de ele mutându-mă în liceu la umanişti. Dar biologia m-a urmărit!

Profa de biologie era o tipă mică de înălţime, tânără, blonduţă, destul de drăguţă de fapt, care mă punea să memorez lecţiile de biologie ca pe poezii. De la ea am primit doar note de zece după primul pinci. Atunci mi se părea stupid să memorez poezii despre seminţe, flori, animale şi corpul omenesc. Imaginează-ţi o poezie despre sistemul digestiv, digestie, excreţie şi organele excretoare… Poţi? Eh, iacătă, asta învăţam eu la şcoală.

Pe moment făceam asta pentru notele mari primite. Acum îmi dau seama că nu ştiu nimic despre fizică sau chimie, dar cred că dacă mă străduiesc puţin pot să dau la medicină cu câte poezii despre biologie ştiu de la profa mea blondă din liceu.

Şi acum, scriind aceste rânduri, realizez că şi pe Discovery când mă uit (şi da, mă uit, din păcate – zic “din păcate” căci de la o vreme lumea zice că nu mai e cool să te uiti la Discovery…), îmi plac emisiunile care conţin biologie, dar nu şi cele ce au tangenţe cu chimia sau fizica.

Revenind la titlul articolului… am făcut un test care conţine întrebări de cultură generală care au ceva legătură cu materiile despre care am relatat mai sus. Uimitor, deşi nu mă aşteptam, am luat 85 de puncte din 100 fără să mă folosesc de Google.

Quiz-ul este făcut de tipii de la Ştiinţă & Tehnică… ştii tu, revista aia de 120 de pagini despre tehnologie, descoperiri şi alte minunăţii despre care eu aş putea citi o viaţă fără să mă plictisesc…

Şi acum vă las cu un foarte interesant şi “scurt documentar” despre domnul caveman.

Distribuie:

1 Comentariu

  • Reply 16.June.2011

    Alin

    Pentru că la chimie și fizică trebuie să înțelegi mecanismele și procesele predate la oră. Nici la biologie nu strică să faci asta, caz în care nu o să ți se mai pară că înveți poezii.

    Să cunoști niște fapte aleatorii de cultură generală nu înseamnă că stăpânești științele naturii.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.