Fast & Furious 7 (2015)

Fast & Furious 7 – filmul prin care fanii, producătorii și colegii de platou reușesc să-i spună adio lui Paul Walker, actorul care reprezintă o parte a fundației acestei serii celebre și care a decedat în 2013, în urma unui accident rutier.

Fast & Furious 7 (2015)

Sinopsis Fast & Furious 7

În Fast & Furious 7 trecutul îi prinde din urmă pe Dominic Toretto și Brian O’Conner. “Familia” acestora este pusă în pericol atunci când fratele mai mare al lui Owen Shaw le promite că se va răzbuna, iar singura lor șansă de a supraviețui este de a vâna vânătorul.

Fast & Furious 7 (2015)

Despre Fast & Furious 7

Nu am fost un fan al acestei serii atunci când a debutat, în urmă cu 14 ani, dar odată cu lansarea ultimelor părți și conturarea “familiei” Fast & Furious, am ajuns să o apreciez. Paul Walker, Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Sung Kang, Gal Gadot, Ludacris și Tyrese Gibson au o chimie aparte pentru un grup înnebunit după cai putere și femei frumoase, iar setea de adrenalină îi conduc spre cele mai nebunești cascadorii realizate vreodată cu mașini.

Au reușit să dea kilometrajele peste cap, să sară dintr-un vehicul în altul la o viteză mai mare decât cele pe care le poți obține pe drumurile din România, să distrugă un tanc și să treacă cu vehiculele prin armătura unui avion militar. Dar cascadoriile nu se opresc aici, deoarece în Fast & Furious 7 legile fizicii sunt sfidate din plin, iar extremele unui film de acțiune ajung să cunoască noi limite.

Fast & Furious 7 (2015)

Așa cum am fost anunțați încă de la sfârșitul părții a șasea, Jason Statham este noul adversar al grupului. Legea talionului (“Ochi pentru ochi, dintre pentru dinte”) nu îi este deloc străină personajului interpretat de acesta, iar regulile nu i-au plăcut niciodată. Misiunea lui este de a-i vâna pe cei care i-au înfrânt fratele, și, pentru a demonstra că nu glumește, îl omoară rapid pe Han. (The Fast and The Furious: Tokyo Drift)

După ucenicia din seria The Transporter și cursa pentru libertate din Death Race, Jason Statham a ajuns să se specializeze în luptele corp la corp. Statura impunătoare și rapiditatea în mișcări i-au adus rapid aprecierile fanilor, unii dintre aceștia susținând că l-ar putea depăși în popularitate pe Chuck Norris.

Din aceste motive, alegerea actorului de origine britanică ca următorul personaj negativ al seriei Fast & Furious a fost primită cu entuziasm. Doar ideea de a vedea lupte 1 vs. 1 între acesta și The Rock sau Vin Diesel, ori de a urmări o întrecere prin oraș cu Paul Walker, te poate determina să îți cumperi un bilet pentru noul film.

Fast & Furious 7 (2015)

Și deși acestea nu lipsesc și nici nu dezamăgesc, contribuția lui Jason Statham la partea a șaptea este minoră. Cei ce așteaptă o vărsare de sânge între Deckard Shaw și familia lui Dominic Toretto vor rămâne dezamăgiți, deoarece primului nu îi sunt alocate destule minute pe ecran pentru a realiza acest lucru. Mai mult, îi este “furat” rolul de răufăcător principal și totodată ocazia de a-și demonstra supremația pe străzi și în “ring”.

Cauza principală a acestui lucru probabil a fost decesul neașteptat al lui Paul Walker, eveniment care i-a determinat pe producători să amâne lansarea lui Fast & Furious 7 și să rescrie scenariul. Partea bună a acestor schimbări este modul în care scenariștii, regizorul și producătorii au reușit să exploateze acest lucru și să aducă un adevărat tribut celui care, până nu demult, le-a fost coleg și prieten.

Fiecare scenă în care apare Brian O’Conner ajungi să o urmărești ca și cum ar fi ultima în care va apărea vreodată regretatul actor, iar fiecare cascadorie în care este implicat îți taie respirația. Filmul este făcut pentru Paul și în memoria sa, este modul prin care ceilalți actori îi transmit că nu-l vor uita niciodată și acest lucru se simte deseori în vocile lor pe parcursul producției.

Iar dacă ar fi să glumim puțin aș susține că filmul este răspunsul bărbaților la Fifty Shades of Grey, deoarece nu cred că va exista un film mai “masculin” decât acesta în 2015. Excursia la Abu Dhabi, cascadoriile prin Emirates Towers, apariția modelului Ferrari 458 Italia și a modelelor feminine sunt doar câteva dintre argumentele care îmi pot susține afirmația.

Fast & Furious 7 (2015)

Concluzie

Fast & Furious 7 nu reușește să-și îndeplinească promisiunile originale, dar îi oferă lui Paul Walker și fanilor săi o ultimă cursă împreună, înainte de a-și lua la revedere pentru totdeauna!

Fast & Furious 7 va putea fi vizionat la T-Imax din Afi Palace Cotroceni Mall Park și în cadrul celorlalte cinematografe din România începând cu 3 Aprilie 2015. Filmul este distribuit de Ro Image 2000, cărora le mulțumim pentru invitație!

Drum bun, Paul, și îți mulțumesc!

Părerea autorului

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.


Nota noastră