Facebook-ul nostru de toate zilele şi aplicaţiile lui

Facebook-ul nostru de toate zilele şi aplicaţiile luiZi de zi observ cum frebra facebook-ului a cuprins pe toată lumea: copii, tătici şi bunici, cu toţii au conturi de facebook şi fiecare se foloseşte de acestea cum ştie mai bine: pentru a-şi găsi prietenii sau foştii colegi, pentru a-şi controla copilul, pentru a utiliza aplicaţii care mai de care mai nefolositoare, sau şi le-au făcut pentru că pur şi simplu este în trend.

Cert este că un grup de hackeri a anunţat că vrea să radă de pe “faţa Internetului” această reţea de socializare pe data de 5 noiembrie în semn de protest pentru modul în care site-ul protejează datele personale ale utilizatorilor.

Recunosc faptul că şi eu, ca tot omul, sunt o victimă a facebook-ului, site-ul unde se îndeplinesc toate dorinţele. Dar asta nu înseamnă că sunt şi o fană a aplicaţiilor existente aici. Am văzut pe facebook vreo 3 tipuri de aplicaţii care se bat în inutilitate:

Aplicaţiile penibile: după ce îţi dai acordul ca respectiva aplicaţie să acceseze o grămadă de informaţii personale, te apuci să deşiri sulul de hârtie igienică. După vreo 10 secunde îţi apare un mesaj care te felicită că ai fost atât de stricat la stomac încât ai consumat nu ştiu câţi metri de hârtie (asta în funcţie de rapiditatea degetelor tale care dezmembrează mouse-ul în două, în încercarea de a consuma cât mai multă hârtie – adică de a face un punctaj cât mai mare), după care pe wall-ul tău se postează acelaşi mesaj, pentru ca toată lumea să se bucure la aflarea veştii şi să încerce să te întreacă.

Aplicaţiile miraculoase: un simplu click, acceptarea condiţiilor şi “Felicitări!”, eşti o persoană fermecătoare şi charmantă, îţi place pepenele, iubeşti să ai prietenii lângă tine, iar numărul de telefon care te reprezintă este 07ARATBINE. Îi arăţi şi vecinei de la 3 ce a rezultat din numele tău, dar şi ei i se afişează acelaşi mesaj şi prietenei ei şi iubitului ei. Culmea e că nu vă cheamă la fel.

O altă variantă sună cam aşa: 10 întrebări redactate mizer, printre care câţi ani ai, dacă dormi cu părinţii şi cât de gras/ă eşti, iar apoi primeşti rezultatul de la care tu te aştepţi să-ţi spună cu adevărat cât de bine te potriveşti cu “X”. Dar nu afli nimic pentru că, din nou, nimic din ceea ce scrie acolo nu ţi se potriveşte.

Aplicaţiile cercurilor vicioase: pe wall-ul tău apare un mesaj cum că Gigel a răspuns la o întrebare nesimţită despre tine. Eşti îndemnat să intri şi tu să răspunzi pentru a debloca răspunsul lui Gigel; primeşti acelaşi gen de întrebări despre câţiva prieteni, răspunzi la nimereală ca să scapi mai repede si observi că Gigel a dat exact răspunsul urât la care tu nu te aşteptai. Îi reproşezi, dar el îţi spune că a făcut exact ce ai făcut tu, altcineva îţi reproşează ţie şi aşa se formează un cerc vicios în care toată lumea răspunde la nimereală despre toată lumea.

Nu vreau să se înţeleagă faptul că am ceva cu cei care folosesc astfel de aplicaţii. Poate doar cu cei care le fac pentru că nu le gândesc prea bine şi le fac doar de dragul de a fi făcute. Cu toate acestea, unii probabil le folosesc doar din plictiseală sau pentru a se amuza de lipsa de imaginaţie a altora.

Distribuie:

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.