Extratereştrii citesc “Sanctus” – Simon Toyne

Da! M-au contactat! În sfârşit extratereştrii mi-au trimis un mesaj. Poate fi numit unul de pace şi prietenie, dar mai ales unul în care ei cer ajutorul.

Bing

Extraterestrul Bing

Pe numele lui Bing, extraterestrul mi-a cerut să îi recomand ceva. Nu mi-a zis că vrea să vorbească cu conducătorul nostru, nu mi-a pomenit că ar vrea să ne invadeze, ci mi-a spus simplu că vrea să înveţe despre noi.

Şi cum altfel decât prin intermediul cărţilor, mă întreb eu. Am auzit că Bing este şi un mare colecţionar şi că acolo la el, în colţul de galaxie în care trăieşte, şi-a format o bibliotecă impresionantă şi a adunat manuscrise şi cărţi din tot Universul.

Aşa a învăţat el despre fiecare civilizaţie, despre fiecare planetă locuită şi despre fiecare formă de viaţă din Univers.

Acum a venit partea grea în care a trebuit să îi aleg Cartea. Ceva care să nu fie siropos, să nu fie tehnic, să aibă puţină aventură şi suspans… ceva care să îi stârnească interesul şi mai mult şi să îmi scrie înapoi.

Am găsit cartea perfectă: SANCTUS. Un fel de Codul lui Da Vinci, spun criticii, dar care surprinde prin viziunea amplă asupra subiectului abordat.

Extratereştrii citesc


Bineînţeles, omenirea este în căutarea adevărului. Oamenii doresc să afle care le este originea, să îşi dea seama care este scopul lor în viaţă şi să cunoască încotro se îndreaptă existenţa.

În urma unui eveniment neobişnuit, şi datorită unui text antic, trei grupuri de oameni devin atraşi de Citadela de pe Muntele Taurus (Ruina, Turcia), din dorinţa de a afla secretul din spatele Sacramentului (secretul din spatele apariţiei vieţii pe Pământ).

Citadela era cunoscută drept cea mai veche fortăreaţă din lume în care nimeni nu a putut să pătrundă vreodată, dar şi locul în care prima Biblie a fost scrisă. De asemnea, era cunoscut faptul că pe zidurile fortăreţei nu sunt afişate simboluri deoarece aceasta nu aparţine niciunei religii. Cu toate acestea Citadela era ştiută drept o casă a Domnului.

Odată ce intri în joc pentru a descoperi secretele omenirii şi pentru a intra în Citadelă, îţi dai seama de uneltirea secretă și ilegală a călugărilor ce erau adăpostiţi în spatele zidurilor fortăreţei.


Aşadar, i-am recomandat lui Bing să citescă această carte pentru a vedea o faţă a lumii noastre care este îngropată de secrete şi de conspiraţii. El îşi va da seama care sunt cei de partea binelui şi care sunt cei de partea răului în această poveste şi poate va dori să afle mai multe despre noi.

I-am recomandat, de asemenea, să folosească noul sistem de comandă, care îl va ajuta să treacă peste procedurile greoaie de lăsare a datelor la fiecare cerere trimisă pentru a primi cărţile.

Extratereştrii citesc Sanctus - Simon Toyne

În ideea că va dori să îmi mai ceară părerea şi despre alte cărţi, i-am scris lui Bing să îşi introducă doar o dată datele, la înregistrare, iar apoi să se folosească de sistemul Comandă cu un click. Ştiind că a mai comandat cărţi şi de pe Amazon, am crezut că sistemul îi va fi familiar.

Acum sper doar să îmi răspundă şi să îmi spună ce părere şi-a format în urma citirii acestei cărti. Iar la apariţia următoarelor volume, îmi doresc să fie primul care le va comanda cu un click.

Iar acum mă întreb dacă ai fi fost în locul meu, ce carte i-ai fi recomandat lui Bing pentru a-şi forma o părere despre lumea în care trăim?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

5 Comentarii

 • Reply 19.April.2012

  Angelica

  He-he-he, de bun simţ extraterestul ăsta, vrea să se documenteze înainte de a cuceri…. Nu că noi nu am aprecia cadourile lor, dar altfel priveşti o supriză care este printre preferinţele tale decât una despre care gândeşti “contează gestul”.
  Pentru a-şi forma o părere? hmmmm…şi eu adaug tot timpul cărţi pe lista mea de selfdevelop. Dacă trece testul citirii cărţii “Demonii” a lui Dostoievski îi mai recomand după aceea altele. Dar, dacă este un extraterestru-puiuţ, i-aş recomanda o carte despre ce comunică florile pe care le dăruieşti oamenilor (sorry că nu-mi vine nici un titlu în minte în acest moment).

  • Reply 19.April.2012

   Corina Niţescu

   Angelica, aşteptăm cu interes şi numele celeilalte cărţi. Dacă-ţi aduci aminte, spune-ne şi nouă!

 • Reply 19.April.2012

  Angelica

  În cazul în care vrea să distingă ce fel de personalităţi au oamenii:
  Personalitate Plus, Florence Littauer.
  Iar dacă vrea să interpreteze şi vreo conversaţie:
  Limbajul vorbirii, Allan Pease, Alan Garner.
  Dacă se angajează dădacă sau va avea un copil cu o pământeancă:
  Educaţia prin iubire, Ross Campbell
  Şi dacă tot are intenţii să aibe un copil cu o pământeancă atunci îi recomand o carte foarte bună:
  Secretul căsniciei fericite (nu-mi aduc aminte autorul acum)

  Iar în funcţie de domeniile pe care vrea să le studieze pe Terra lista poate continua. Sau poate are nevoie de un consilier în carieră :)))

  • Reply 19.April.2012

   Corina Niţescu

   Vai ce mi-a plăcut comentariul tău!

   Asta da primire pe Terra. Imediat ce primesc răspuns de la Bing, o să îi scriu şi recomandările tale.

   Poate pun şi-o vorbă bună pentru consiliere! :))

 • Reply 19.April.2012

  Angelica

  Însă, cartea despre flori tot nu am găsit-o. Să dea cadou flori pe încercate şi să vadă ce efecte apar :)))

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.