Expoziţii de street-art la Zilele Uriași de Pantelimon

Trei zile de artă gigantica pe acoperișuri la Zilele Uriași de Pantelimon, în perioada 13-15 Octombrie. Live art, proiecții de film, conferințe, workshopuri, dans, muzică live și mult mai mult de atât. Mai mult de șase mii de metri pătraţi de acoperişuri pictate, alți peste patru mii kilometri folosiți în varii instalații pentru Uriași de Pantelimon – un proiect de artă colectivă și comunitară creat de Mădălina Roșca si Paul Arne Wagner.

Pentru acest proect au fost invitaţi în Pantelimon: Ella & Pitr (Franța), creatori de gigantice picturi pe acoperișuri, Moose (UK), artistul care a inventat reverse graffiti, Martha Cooper (SUA), care îi va convinge pe sceptici prin fotografiile ei cât de mare este, de fapt, impactul street art-ului, Victor Ash (Danemarca), creatorul unor picturi iconice pe ziduri, de la muralul lui anti-apartheid din anii ’80 până la cosmonautul din Berlin.

Lor li se vor alătura artiștii care au câștigat competiția Uriași de Pantelimon și care vor ilustra poveștile cartierului în stilul propriu: TOM (Sorina Tomuleţiu)Robert ObertNomadoNada Krstajić și Cristiana Comănici.

Carmen Nistor (Germania) susține un curs de caligrafie oferit gratuit, iar Biancoshock (Italia), inițiatorul Ephemeral Art, a propus o instalație interactivă pentru Turnul de Artă din Pantelimon. Pe lângă asta a mai fost pregătită o expoziție colectivă cu fotografii din Pantelimon, plimbări cu bicicleta în cartier, proiecții de film, spectacole de dans contemporan chiar la Turnul de Artă, de Petec și Sasha Dodo (Rusia) sau instalații audio-video – doar câteva dintre lucrurile care se vor mai întampla la Zilele Uriași de Pantelimon.

Participă şi tu la evenimente, admiră lucrările artiștilor și votează-ţi preferata de la Zilele Uriași de Pantelimon, 13-15 octombrie 2017 la Make a Point. Descoperă arta urbană realizată de artiștii români și internaționali pe acoperișile din Pantelimon sau înscrie-te la workshop-uri și ia parte la evenimentele de artă publică! Mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.