Expoziție “Homo videns 2”


Până în 30 iulie 2010, Asociația Euroarte vă invită să vizitați expozitia de fotografie “Homo Videns 2”, ce cuprinde cele mai bune fotografii realizate pe parcursul proiectului cu același titlu.

33 de tineri cu dizabilități auditive și de vorbire din Bulgaria, Turcia, Polonia, Ungaria și România s-au reunit la Bușteni, în perioada 5 – 12 iulie 2010, pentru a-și pune talentul și abilitățile foto la încercare în cadrul proiectului Homo Videns 2.

Evenimentul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune. Activitățile interculturale, expedițiile montane, schimbul de experiență și comunicarea non-verbală în multiple forme (fotografie, desen, pantomimă, dans, spectacol, prezentări, gestică, mimică) au animat tinerii participanți care și-au manifestat creativitatea din plin.

Prin proiectul Homo Videns 2 s-a dovedit încă o dată că tinerii cu dizabilități auditive și de vorbire (surdo-muți sau hipoacuzici) reușesc să compenseze lipsa auzului prin expresii gestuale, vizuale și motrice. Informațiile legate de lumea în care trăim ajung la acești tineri în formă simplificată, ei reușind să se concentreze asupra esențialului, intr-un univers mai curat și mai bogat sufletește decât cel al oamenilor obișnuiți.

de Alexander Ivanov


Sunt deschiși, nonconformiști și liberi în exprimare, entuziaști și calzi, prietenoși și autentici.

Din păcate, prejudecățile și convențiile sociale îi marginalizează pe acești tineri; sunt excluși pe nedrept de pe piața muncii și din comunitate, rămânând închiși într-un cerc restrâns de prieteni cu aceleași dizabilități.

de Zlatko Lolici


Sperăm ca prin proiectul Homo Videns 2 să atragem atenția asupra potențialului enorm deținut de tinerii cu dizabilități auditive și de vorbire. Am dori ca publicul larg, autoritățile, instituțiile și angajatorii să își reconsidere atitudinea față de acești tineri extraordinari și să le dea o binemeritată șansă.

de Laura Gorun


Expoziția foto rămâne deschisă până în 30 iulie 2010, la Casa de Cultură Bușteni.

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.