Experimente foto şi Instagram

Tot timpul m-au fascinat fotografiile bine realizate şi oamenii pasionaţi de domeniul vizual. Sunt fanul multor fotografi care îşi postează imaginile pe Instagram, iar acolo este locul în care descopăr şi cele mai interesante abordări. De curând, am auzit că există persoane care fac serii de fotografii la papuci de copii. Am fost mirată, aveam senzaţia că le văzusem şi auzisem pe toate până atunci, dar se pare că spiritul creativ nu are limite.

Experimente foto şi Instagram

Ei bine, cineva chiar se ocupă cu fotografiatul papucilor şi încălţărilor desperecheate, abandonate, aflate în poziţii şi contexte ciudate. Iar asta mi se pare foarte mişto. E vorba despre nişă, despre pasiunea de a fotografia acele elemente. Este ca şi cum ţi-ai găsit părticica ta de domeniu care te interesează şi care te fascinează.

Eu una, am încercat să fac ceva similar atunci când am decis să postez pe Instagram doar fotografii alb-negru. Nu-mi amintesc dacă era un trend pe atunci să fotografiezi monocrom, dar ştiu că dintotdeauna mi-am dorit să pot surprinde imagini alb-negru, pe film. Nu s-a întâmplat să fie pe peliculă, dar măcar am rămas constantă şi am reuşit să formez o galerie cu imagini în tonuri de gri.

Ulterior am văzut că se poartă ramele albe, care încadrează fotografiile astfel încât să le dea forma pătrată atunci când ele au alte proporţii. Am rezistat mult până să intru şi eu în rândul lumii instagrammerilor, dar, la un moment dat, m-a prins şi pe mine valul. De atunci am rămas fidelă acestei abordări: alb-negru cu ramă.

Am mai trecut printr-o fază, dar pe care nu am împărtăşit-o cu cei din jur. Mă apucasem să fotografiez jucării. Fie că erau păpuşi Barbie, jucării Noriel sau animăluţe de pluş, mi se părea o nişă amuzantă. Dar a fost un fel de plăcere vinovată, nu mi-am dorit niciodată să împărtăşesc acele imagini cu cineva. Părea mai mult genul de fotografii pentru suflet şi nu genul de imagini cu poveste care ar putea transmite ceva privitorilor.

Cam până aici am ajuns eu să fac experimente foto. Nu am trecut peste acele limite care mă ţin în preajma ideii de fotografii cel mult abstracte şi nu ştiu dacă voi ajunge vreodată să public imagini mai experimentale de atât. Cu siguranţă, însă, seria fotografiilor cu papuci mă ajută să realizez că orice este posibil, iar fiecare tip de fotografie are publicul ei. Dar, asta nu mă face, deocamdată, să trec în tabăra celor care se duc prea departe atât cu gândul, cât şi cu imaginea. Cine ştie, poate o veni şi rândul meu la un moment dat.

[Sursă foto]

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.