Experimentalism – un show de excepţie!

Sâmbătă seară am avut ocazia de a participa la premiera show-ului Experimentalism, realizat de Vlad Grigorescu, și am rămas impresionat!

Cei care nu-l cunosc pe Vlad ar trebui să știe despre el că este un mentalist de talie înaltă la doar 26 de ani și unul dintre cei mai buni entertaineri din România la ora actuală. În ultimii 6 ani a încântat publicul român (și nu numai) cu spectacolele sale ce au scopul de a pune un zâmbet pe chipurile obosite ale spectatorilor la sfârșit de săptămână.

Prin acest show, Experimentalism, Vlad Grigorescu a contopit cele mai bune momente din celelalte show-uri ale sale (Stand Up Magic, Blind, Cel mai prost magician, Mental Show) într-unul singur. Timp de aproximativ 2 ore am fost uimit de succesul tehnicilor psihologice de manipulare, sugestie și îndemânare alături de alte câteva sute de persoane prezente în sală.

Știu că în ultima vreme s-a făcut vâlvă mare în presa românească despre ‘escrocheriile’ câștigătorului celei de-a doua ediții a emisiunii Românii au talent, și că pe internet au circulat ‘rezolvările’ scamatoriilor acestuia. Toate astea au pus la îndoială meritul lui Cristian Gog de a câștiga premiul cel mare al competiţiei. Nu trebuie să uităm ca mentalismul este o categorie a iluzionismului care imită citirea gândurilor, predicția, controlul minții, telepatia și telechinezia!

Această publicitate negativă din ultima vreme am crezut că va afecta show-ul lui Vlad, deoarece mulți cred acum că pot realiza aceste trucuri fără probleme. Mă bucur ca m-am inselat. V.G. a reuşit prin propriul simț al umorului să transforme în energie pozitivă toate criticile aduse colegului său de breaslă.

Deşi pe o parte din trucuri le știam de la un show diferit de-al lui, m-am simțit extraordinar atunci când le-am revăzut! Poate nu sunt cele mai bune, unele dintre ele putând fi rezolvate ușor de o minte deschisă, dar participarea publicului la realizarea lor le fac extraordinare! Probabil acesta este și cel mai mare atuu al lui Vlad: modul în care interacționează cu publicul.

La început poți fi sceptic cu privire la ceea ce vezi, crezând că există complici, dar odată ce tu sau unul din prietenii tăi urcă pe scenă pentru a participa la un truc iți schimbi imediat părerea!

Așadar dacă Vlad Grigorescu trece prin orașul vostru cu unul dintre showurile lui, anunțați-vă prietenii și mergeți să-l vedeți! Vă garantez faptul ca veți avea parte de o noapte de neuitat, misterioasă și urmată de multe speculații cu privire la modul de realizare al show-ului!

P.S.: Sper sa nu-l mai văd vreodată pe Vlad Grigorescu sau oricare alt mentalist sau iluzionist realizând o emisiune de genul Hipnoza – jocurile minții. Cred că acea emisiune nu-și avea rostul și a creat o părere extrem de proastă asupra acestei arte!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.