Endless Love (2014)

Cu un iz de Romeo & Julieta, Endless Love (Îndrăgostiți pentru totdeauna) încearcă să readucă în prim-plan poveștile de dragoste pline de naivitate și puritate, odată surse de inspirație pentru adolescenți, dar străine pentru majoritatea tinerilor de astăzi.

Endless Love (2014)

Sinopsis

Doi tineri – Jade și David, proaspăt absolvenți de liceu și proveniți din medii sociale diferite, ajung să descopere unul în celălalt ce-nseamnă să fii liber și îndrăgostit. Dar o asemenea dragoste adolescentină, pură și naivă, nu poate fi pe placul părinților celor doi, care vor încerca să-i despartă “spre binele tuturor”.

Endless Love (2014)

Despre Endless Love

Îndrăgostiți pentru totdeauna reprezintă un remake al filmului din 1981, regizat de Franco Zeffirelli, dar totodată o a doua ecranizare și readaptare a romanului omonim, scris de Scott Spencer și publicat în 1979. Un roman de succes la vremea respectivă, prin care este prezentată posibilitatea transformării sentimentului de dragoste inocentă într-o obsesie fără de sfârșit și pericolele ce pot decurge din aceasta.

O latură mai sumbră și neobișnuită decât ceea ce se regăsește, de regulă, în romanele acestui gen de literatură, dar care nu a fost păstrată și în scenariul filmului din 2014. Astfel, Endless Love din acest an rămâne doar o întruchipare a nebuniei de care dai dovadă atunci când te îndrăgostești pentru prima oară.

Endless Love (2014)

Povestea începe odată cu absolvirea liceului de către cei doi protagoniști, Jade și David, un cadru din care luăm la cunoștință rapid de pasiunea secretă a lui David pentru una dintre colegele sale. Convins că a venit acel moment de “acum ori niciodată”, David profită de o petrecere dată de fata de care este îndrăgostit pentru a-și exprima sentimentele ce nu-i dau pace, la care aceasta îi răspunde.

Din acest moment între cei doi se aprinde o scânteie, care cu greu va mai putea fi stinsă și datorită căreia diverse conflicte vor lua naștere. O scânteie la care au visat și de care au avut parte multe generații, dar care poate părea ceva absurd pentru perioada capitalismului modern.

Endless Love (2014)

Are loc o avalanșă de momente de pur romantism, care de multe ori nu par credibile, prin care iese la iveală sufletul blând al unei tinere izolată și marcată de un eveniment tragic petrecut în cadrul familiei sale. Un eveniment care dorește să dea o notă de dramatism acestui film, influențând majoritatea personajelor care apar, dar care este atât de mult invocat de-a lungul celor 103 minute de vizionare, încât pur și simplu ucide restul ecranizării.

Cei doi actori, Alex Pettyfer (I Am Number Four, Magic Mike) și Gabriella Wilde (The Three Musketeers, Carrie), încearcă să fie cât mai credibili în rolurile lor, alternând momentele bune cu cele mai puțin plauzibile. În schimb, actorii care-i interpretează pe părinții celor doi (Bruce Greenwood, Joely Richardson, Robert Patrick) oferă greutate filmului, în limitele stabilite de scenariu.

Endless Love (2014)

Astfel, intervențiile celor trei părinți în relația celor doi adolescenți devin mult mai interesante de-a lungul filmului decât tema principală a acestuia. Diversitatea motivelor și modurilor de abordare a relației copiilor lor îți pot stârni curiozitatea în mod surprinzător, dar modul în care acestea sunt prezentate nu fac cinste potențialului în care am crezut.

Pot spune că Endless Love sau Iubire pentru totdeauna poate fi caracterizat drept o luptă “iubire versus familie”, care nu poate fi însă câștigată de către vreuna dintre părți, fără a exista consecințe pe măsură.

Endless Love (2014)

Concluzie

Endless Love avea potențialul de a deveni un film romantic care să impresioneze, însă rămâne la stadiul filmelor unde fiasco-ul dictează în ce direcție acestea să se-ndrepte. Cu toate acestea, este un film pe care să-l vizionezi de Sfântul Valentin și Dragobete, oferind bucurie cuplurilor și celor nostalgici, care încă cred că dragostea adevărată nu a dispărut!

Endless Love / Îndrăgostiți pentru totdeauna are premiera în România pe 14 februarie 2014, fiind distribuit în cinematografe de către Ro Image 2000. Vizionare plăcută!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.