El și Ea (E-love) – II

el si ea

El și Ea (E-love) – I

După două luni în care n-a existat o zi în care să nu fi vorbit online destre subiecte atât de divesre precum trandafirii şi Holocaustul sau războiul şi muzica, El a îndrăznit să-i ceară numărul de telefon. A ţinut celularul în mână timp de zece minute cu degetul pe „Apelează” şi în cele din urmă şi-a făcut curaj şi a sunat-o. Atunci i-a auzit vocea pentru prima oară.

Lucrurile au avansat şi cei doi au început să se privească prin Webcam-uri. Au început să-şi trimită mesaje pe telefoane, indiferent de orele din zi sau din noapte. El i-a cunoscut cea mai bună prietenă (online) şi Ea i-a cunoscut gaşca (online).

Şase luni au trecut precum o ploaie de vară şi El s-a decis să-i ceară prietenia în pragul Sărbătorilor de Iarnă. Pentru a face totul mai „special”, a decis să-i trimită un e-mail în care să-i „pună pe tavă” sufletul său. S-a gândit dacă ar fi potrivit să încheie cu „Te iubesc!” dar a decis că e mai bine să n-o facă.

La scurt timp după trimiterea e-mail-ului, El a şi primit un răspuns monosilabic şi nimic mai mult. Era un simplu şi banal „da” care l-a făcut să simtă cel mai puternic sentiment de fericire de până atunci. Era ziua de 22 decembrie, ziua lor.

Acum totul devenea din ce în ce mai serios, îşi făceau planuri de viitor împreună. Pe 26 decembrie Ea i-a spus pentru prima oară „Te iubesc!” tot printr-un e-mai în care îi împărtăşea regretele că nu e lângă El, că n-o strânge tare la pieptul lui şi că n-o sărută. El i-a răspuns printr-un simplu: „Totul va fi bine! Şi eu te iubesc!”. Nimic n-a alinat-o mai mult decât aceste formule atât de banale venite din partea lui.

De Valentine’s Day El plănuia să-i facă o surpriză şi s-o viziteze în Timişoara, dar planul i-a eşuat deoarece trenul care ar fi trebuit să-l ducă acolo a fost anulat din pricina ninsorilor abundente.

Nu mai exista oră în care cei doi să nu comunice într-un fel sau altul, chiar dacă asta înseamnă să chiulească de la şcoală sau să nu doarmă două nopţi la rând. Ceea ce pe mine m-a intrigat cel mai tare, lăsând la o parte faptul că nu s-au văzut nicio dată, e că ambii mi-au spus că nu se simţeau în niciun caz controlaţi sau îngrădiţi. Ei, pur şi simplu, se iubeau.

Urma vacanţa de primavară şi cei doi s-au decis s-o petreacă împreună. El era pregătit să plece la Timişoara (pe bune, de această dată), când a primit ultimul ei e-mail. Pentru a vă da seama şi voi ce-ar fi putut gândi El când l-a citit, vă prezint chiar vorbele ei: „Ştii că te iubesc. Mai mult decât am visat că o voi face vreodată. Dar nu mai putem fi împreună. Trebuie să nu mă mai cauţi, să mă laşi liberă. Dacă şi tu mă iubeşti aşa cum o spui, îmi vei respecta dorinţa. Oricum, nu cred că doi oameni au putut fi mai fericiţi împreună decât am fost noi.”.

Şi asta a fost tot. El n-a mai căutat-o, Ea nu i-a mai dat niciun semn de viaţă. I-a dat „ignore” şi l-a şters din lista ei de prieteni. I-a şters numărul de telefon şi şi-a schimbat cartela.

El a suferit cumplit, Ea la fel.

Când am întrebat-o de ce i-a trimis acel e-mail, Ea mi-a răspuns cu un zâmbet trist: „Ştiam că dacă ne vom vedea totul se va duce de râpă. Şi nu-mi doream asta. Am preferat ca totul să se termine, dar să rămânem cu acele amintiri. Ele au însemnat şi încă înseamnă totul pentru mine. Şi sunt sigură că şi pentru El.”

Dacă din toată această poveste eu am rămas cu vreo certitudine, aceea e că cei doi s-au iubit foarte, foarte mult.

Distribuie:

8 Comentarii

 • Reply 6.September.2010

  Tigaradedupa

  “El a suferit cumplit, Ea la fel.”
  The Donkey: I don’t wanna die…! I don’t wanna DIE! Oh sweet sister mother of mercy… I’m melting…! I’m MEEELTIIING!
  Shrek: It’s just the rain, Donkey!

  • Reply 13.March.2012

   Mia

   Ha ha ha :))

 • Reply 7.September.2010

  G

  Superba poveste de iubire, desi are un final nu tocmai fericit.

 • Reply 7.September.2010

  bianca n.

  Ce este superb?!?! Nu e nimic altceva decat.. banal! Si simt ca si ‘banal’ e prea mult! Chiar nu vreau sa fiu rea dar ar trebui sa existe un fel de ‘filtru’ care sa impiedice postarea articolelor de genul.

  Limbajul foarte foarte foooooarte sarac, iarasi spun banal! Nu e nimic aici care sa faca povestea mai frumoasa.. e ca si cum ar spune-o un copil de 10 ani care a invatat sa foloseasca de curand Y!M.. Nu zic ca e rau sa folosesti lexemele ‘ignore’, ‘online’ etc, dar fa-o cu stil.. mai adauga ceva prin care sa dezvolti, sa ne ocolesti putin… Vrajeste-ne prin cuvinte!!!

  “Lucrurile au avansat şi cei doi au început să se privească prin Webcam-uri.
  El i-a cunoscut cea mai bună prietenă (online) şi Ea i-a cunoscut gaşca (online).”

  “Pentru a face totul mai „special”, a decis să-i trimită un e-mail în care să-i „pună pe tavă” sufletul său. S-a gândit dacă ar fi potrivit să încheie cu „Te iubesc!” dar a decis că e mai bine să n-o facă.”

  ‘El era pregătit să plece la Timişoara (pe bune, de această dată)’

  -> Daca voiai sa relatezi o poveste ‘frumoasa dar trista de dragoste’ pe care lumea sa o si perceapa asa, nu era indicat sa folosesti ‘online'[repetat] langa ‘webcam-uri’ si ‘gasca’ sau expresii de genul ‘sa-si puna sufletul pe tava’, ‘pe bune de aceasta data'[bine ca nu era pe proaste..]

  Incheierea incredibil de slaba. Puteai sa te salvezi macar cu ea.. In schimb, ai lasat ceva..scurt si sec!
  Nu este intentia mea sa te desfiintez si sper sa inveti ceva din ceea ce am spus. Am citit articole chiar bune pe acest site [motivul pentru care il citesc in continuare] si sincer e pacat sa vedem ceva slab.

  P.S. Am citit si prima parte… m-am abtinut acolo..

  • Reply 13.March.2012

   Mia

   Total de acord. Cu tot.

 • Reply 11.September.2010

  trilobit

  fermecator :))am cunoscut prosoape de bucatarie cu mai multa personalitate ca personajele tale

  totusi ai ratat niste chestii absolut esentiale care integrate frumusel ti-ar fi asigurat succesul

  1. membrii familiei ei trebuiau sa-i dea lui add pe facebook pentru a-i arata ca acum face parte din marea lor familie online, asa poveste de corason tinuta secret, hmmm, nu prea bine, tot merge un status, un mass. the more the merrier.

  2. un alt motiv pentru despartire: daca tu zici ca 22 dec e ziua lor nu uita sa vine apocalipsa aia de pe 22 dec 2012, adica porcu ala insensibil de El (suna a dumnezeu) putea sa aleaga alta zi pentru ca nici tie nu cred ca ti-ar placea sa-ti celebrezi iubirea online de doomsday

  3. faza cu datul de “ignore” este atat de dramatica si profunda incat nici nu am observat ca era un tantar pe tastatura si oricum ai facut o greseala. in universul lor virtual a da ignore este mai semn de viata decat a avea tensiune arteriala, ete, vezi? ai grija acum.

  4. nu era mai simplu sa-si mai puna sufletul pe tava inca o data pentru vacanta aia? in caz ca nu te-ai documentat trenul de la iasi la timisoara face vreo 16-17 ore si parcurge vreo 800 de km. o zi jumate pe drum nu pare modul ideal de a-ti petrece o vacanta…

  5. nu e indicat sa strangi pe cineva tare la piept. un motiv ar fi ca poate duce la violenta domestica, iar celalalt ca din greseala ii poti deforma/sufoca pe cei prinsi in stransoare, dar emoticonul adecvat nu raneste pe nimeni. deci nu mai baga elemente reale in viata lor online

  6. pt a face povestea sa para autentica puteai introduce eventualele lor citate mai estetic. ea: “shtii k t yubii f moolt :X…….dar rel noastra poote…..sh nu vreau sa te vad pt k nu sup oamenii uratzi :( sry ” deci totul pt stilistica

  7. el macar putea sa arate a edward cullen

  fa si partea a3a, te rog

  • Reply 13.March.2012

   Mia

   De acord cu prosoapele si Edward. Partea cu citate estetice: frate, hai sa nu o dam in bara de tot. Macar limba romana, putin respect, va rog :)

 • Reply 1.March.2011

  bvrzu

  Moama ce prostie de compunere O_o..Dragostea e chimie si nimic altceva , si vazul, auzul , mirosul fac totul . Povestile astea online sunt cea mai mare prostie . daca ea era matura nu isi intemeia o relatie la distanta . the worst sh*t possible..Nici macar nu are descrieri amanuntite ale sentimentelor macar sa fi zis asa … dar trist . .. nu mai continui ca te superi :o3

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.