El și Ea (E-love) – I

el si ea Povestea pe care m-am decis să v-o împărtăşesc azi îi are ca protagonişti pe El şi pe Ea. Am decis să nu le dezvălui numele reale (deoarece sunt sigură că atunci i-aţi recunoaşte cu toţii), dar nici să le dau nume fictive (fiindcă în cazul acesta povestea şi-ar pierde din farmec).

Ea este o adolescentă rebelă, în vârstă de 16 ani. Are un caracter de fier şi nişte principii şi mai rigide. Toţi prietenii ei sunt de acord în următoarea privinţă: Ea s-a maturizat mult, mult prea repede. Şi acest fapt nu s-a petrecut pentru că ar fi fost nevoită şi obligată de mediul şi de condiţiile în care a crescut (din contră, a avut o copilărie aproape perfectă), ci pur şi simplu din neant. Impresia pe care mi-a lăsat-o după ce am cunoscut-o a fost că parcă tocmai purtasem o conversaţie cu o persoană trecută prin toate bucuriile şi chinurile vieţii.

El este un băiat calm, calculat şi foarte maleabil. Până la frumoasa vârstă de 17 ani pe care o are a locuit în cinci oraşe din cinci judeţe diferite. Părinţii lui s-au despărţit şi El a rămas alături de mama lui. Este un „adolescent cuminte”, cum ar spune tatăl său şi un „bărbăţel bine-crescut”, cum ar spune mama lui. După ce l-am cunoscut, am ajuns şi eu să fiu de acord cu ei.

Care este legătura dintre cei doi? Sunt sigură că v-aţi dat deja seama că e vorba de o poveste de iubire, poate chiar dragoste la prima vedere. Da, e vorba despre o poveste de iubire. Nu, nu e „dragostea la prima vedere”. E mult mai mult. E ceva ce ar trebui să fie numit „dragoste la nicio vedere”. Cum vine asta? E foarte simplu:

Totul a început, evident, în faţa monitoarelor. Cei doi s-au „cunoscut” pe una dintre multele reţele de socializare online. Ea i-a trimis lui o „Cerere de prietenie” şi El a acceptat-o. Şi-au privit profilele şi Ea a constatat că sunt din acelaşi oraş. În acel moment a decis să-i trimită un mesaj prin care să-i ceară adresa de e-mail sau id-ul de messenger. După două zile, când Ea şi-a verificat mesajele, a constatat că un răspuns din partea lui fusese expediat cu o zi în urmă. Citindu-l, a avut o vagă impresie că îl cunoaşte, în ciuda faptului că nu l-a văzut în viaţa ei până atunci. În fine, l-a adăugat în lista de messenger, în grupa „Cunoştinţe” şi a aşteptat ca El s-o accepte. N-au trecut nici zece secunde până când a primit confirmarea că şi El a adăugat-o în lista lui.

Cel care a scris primul „Bună!” (sau „Salut!”, nu ştiu exact) a fost El. Ea i-a răspuns şi astfel a început prima lor „conversaţie”. Din vorbă în vorbă ea l-a întrebat în ce cartier stă. El i-a răspuns că în „Dimitrie Cantemir”. Ea s-a mirat, trimiţându-i emoticonul potrivit. Nu auzise până atunci de cartierul acela; probabil era în cealaltă parte a oraşului, aşa că l-a rugat să-i explice unde se află. El i-a răspuns că pentru aşa ceva trebuie să-i spună ce parte a Iaşului cunoaşte. „Iaşi?”, s-a mirat ea. „Ce legătură are Iaşiul cu Timişoara? Nu avea scris în dreptul cuvântului Locaţie de pe pagina sa oraşul Timişoara?”. El zâmbeşte şi îi trimite emoticonul potrivit. Îi spune că n-a mai actualizat de mult timp pagina, de pe vremea când stătea în Timişoara. Îi mai spune că s-a mutat în Iaşi de un an şi trei luni. Ea rămâne cu un gust amar după ce află toate acestea.

Zilele trec precum dimineţile dulci de primăvară şi cei doi amici ai mei continuă să-şi împărtăşească gândurile, trăirile, ideile şi visele prin intermediul Internetului.

Distribuie:

4 Comentarii

 • Reply 31.August.2010

  cristina

  din nou o compunere reusita! succes in postari!

 • Reply 6.September.2010

  Tigaradedupa

  Iertate-mi fie gandurile si spusele dar aceasta compunere este printre cele mai proaste din cate am citit in ultimele luni. Denota iscusinta casta a unui puber prins in mrejele filmelor cu vampiri. Probabil ca povetele mele critico-literare vor fi aspru criticate dar asa ceva merita pastrat intr-un caiet frumos mirositor nu pe un site.

  • Reply 7.September.2010

   bianca n.

   @Tigaradedupa
   Adevar graiesti!!!
   Mi-am exprimat parerea la sectiunea dedicata partii a doua a acestei ‘povesti’.. Nu are rost sa incep si aici..

 • Reply 17.September.2011

  Bogdan

  Eu am o poveste mult mai tragica ! E frumoasa si asta….dar e cam banala…

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.