Efectul Lazarus (2015)

Printre Oscaruri şi Golden Globes, se strecoară şi altfel de filme, precum Fifty Shades of Grey şi filmele horror. Mai aproape de cele din urmă menţionate, se află şi Efectul Lazarus (2015) cu Olivia Wilde în rolul principal.

the-lazarus-effect-2015

Titlul în sine descrie acţiunea, acesta fiind şi titlul cărţii medicului britanic, Sam Parnia, care susţine că a descoperit o tehnică revoluţionară de resuscitare ce poate readuce la viaţă pacienţii declaraţi morţi.

În cazul filmului, este vorba despre un cuplu de doctori ambiţioşi care, alături de echipa lor formată din studenţi la medicină, vor să descopere formula perfectă a serului denumit “Efectului Lazarus”. Cum fac asta? Prin intermediul unor experimente. 

Fiind puşi într-o situaţie critică ce poate periclita întreaga muncă de cercetare, aceştia iau o decizie pe care urmează să o regrete. Nu spun mai multe, însă cu siguranţă va exista un sequel.

download (1)

Mai puţin surprinzător, acţiunea poate fi rezumată în câteva cuvinte, fiindcă filmul în sine mi-a dat impresia că a durat puţin, de parcă cineva l-ar fi grăbit pe regizor să termine mai repede cu toate scenele acelea de horror chinuit.

Recunosc că au fost şi scene ce te fac să tresări, chiar dacă sunt previzibile – descrise prin linişte completă urmată de secvenţe bruşte.

Trecerea de la thriller la horror este marcată de o argumentaţie care ar sta la baza întregii idei de Efect Lazarus – readucerea la viaţă a morţilor şi conflictul dintre explicaţiile de natură raţională şi credinţa religioasă.

Deşi, conform Bibliei, readucerea la viaţă are o semnificaţie pozitivă, văzută ca un miracol al bunătăţii, în cazul întâmplărilor din film, acţiunea se îndreaptă într-o direcţie opusă creştinismului, chiar banală.

download

Aşadar, adunând toate acestea şi trăgând o linie, filmul este forţat prin ideea în sine şi este extrem de simplu. Vă recomand filmul doar dacă sunteţi fani Olivia Wilde şi vreţi să o vedeţi jucând un rol demonic.

Efectul Lazarus intră în cinematografe începând cu data de 27 februarie, adus de IntercomFILM.

Părerea autorului

Distribuie:

Nicoleta Vasile

De câţiva ani am învăţat că, uneori, este bine să îţi înfrângi temerile şi să faci ceea ce nu ai fi crezut că ai putea. Am ajuns să scriu despre cărţi şi filme, să îmi exprim gândurile, să fac ceva din pasiune şi, printre altele, să construiesc amintiri alături de noi prieteni.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.


Nota noastră