Echipă pentru domnul Trandafir #teamTrandafir

În urmă cu câteva zile am primit un email din partea celor de la Revista LZR. Mi se prezenta pe scurt o situaţie tristă şi mi se cerea ajutorul: un domn profesor suferă de cavernome multiple (tumori neoperabile pe trunchiul cerebral) şi are nevoie de ajutor financiar pentru a urma un tratament în străinătate.

Echipă pentru domnul Trandafir #teamTrandafir

Pe Constantin Trandafir (33 de ani) nu îl cunosc personal. Ştiu că este titularul catedrei de educaţie fizică din cadrul Colegiului Naţional “Gheorghe Lazăr”, că a absolvit Facultatea de Educaţie fizică şi Sport și că deține un masterat în Kinetologie şi Biomecanică. Se spune că elevii îl numesc „Obama” datorită asemănării cu preşedintele Statelor Unite ale Americii şi că ar fi printre puținii care au reușit să facă din ora de sport o atracție pentru liceeni, dar și o materie la care este tare greu de chiulit.

În prezent domnul profesor este imobilizat la pat. Diagnosticul a venit în urmă cu o lună: cavernoame multiple (tumori neoperabile pe trunchiul cerebral), iar singurul tratament adecvat cazului este prin radioterapie cu ajutorul unui aparat specializat într-o clinică din Turcia. Costurile inițiale aproximative au fost estimate la 20.000 de euro, iar apropiaţii fac tot posibilul pentru a-l interna la clinica din Turcia până la sfârşitul acestei săptămâni.

Am acceptat imediat propunerea de a mă implica în campania umanitară şi am vorbit cu organizatorii acesteia. Mi s-a spus că Domnul profesor Trandafir a ţinut ascunse detaliile bolii, dar elevii lui au aflat de starea de sănătate precară şi au decis să îi ofere o mână de ajutor.

Urmând chiar vorbele profesorului Trandafir, “să facă echipă”, cunoscuţii, dar şi cei care doresc să dea o mână de ajutor pentru strângerea celor 20.000 de euro necesari deplasării în Turcia, au format o mare echipă care a pus la cale o campanie de strângere de fonduri. După eforturile depuse până în prezent s-au făcut donaţii de aproximativ 9.000 de euro, iar capmania continuă cu o serie de evenimente culturale şi sportive prin intermediul cărora se va încerca strângerea întregii sume necesare internării.

Primul eveniment al acestei campanii este o seară de teatru, pregătită de cei de la LZR, împreună cu ArCub. Luni, 27 iulie, începând cu ora 19:00, spectacolul „Almost, Maine” al trupei de teatru AS aduce în faţa publicului o comedie romantică ce se desfășoară pe mai multe planuri, într-un orășel uitat de lume. Distribuția este una impecabilă, fiind coordonată de Andrei Gheorghe. În aceeaşi seară, departamentul artistic al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” va veni cu un moment caracteristic, colorat și plin de energie care să dea tonul unei săptămâni reușite.

Donația minimă încurajată de organizatori este de 15 lei, preț care include și un cookie la faţa locului.

Cei care doresc să susțină cauza, pot face donaţii şi în contul bancar deschis la BCR pe numele Constantin Trandafir: RO61RNCB0318082518350001.

Mai multe detalii şi parcursul campaniei poate fi urmărit pe #teamTrandafir, pe pagina de Facebook, dar și pe www.revistalzr.ro.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe detalii despre cauza umanitară, nu ezitaţi să le scrieţi organizatorilor la adresa de email teamtrandafir@gmail.com.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.