East European Comic Con 2015

În perioada 8-10 mai a acestui an, Romexpo va găzdui cea de-a treia ediție East European Comic Con (EECC), unde pasionații de benzi desenate, jocuri video, cosplay, boardgames, filme și seriale TV își vor da întâlnire.

East European Comic Con 2015 - Hercules vine în România!

EECC este considerat cel mai mare eveniment de acest gen din Europa de Est, numărul vizitatorilor crescând în fiecare an. Schimbarea locației de la Palatul Copiilor (2013) într-una mai încăpătoare, Romexpo (2014 și 2015), a contribuit la acest lucru, alături de prezența la convenție a unor actori celebri precum: John Rhys-Davies, Finn Jones, Jason Momoa, Mark Sheppard, Natalia Tena și Ian Churchill.

În acest an vor fi amplasate trei scene principale, fiecare dintre acestea având o destinație precisă. Prima va găzdui o competiție regională de gaming (cel mai probabil va fi vorba de League of Legends), cea de-a doua va fi dedicată invitaților speciali din industria cinematografiei, concursului de quiz și a celui de cosplay, iar cea din urmă va fi rezervată celebrităților de mediul online care vor putea interacționa direct cu fanii.

Hercules prezent la East European Comic Con 2015

Primul actor anunțat pentru convenția din acest an este Kevin Sorbo. De acesta ne aducem aminte datorită serialului din anii ’90, Hercules: The Legendary Journeys, în care a interpretat rolul principal, dar și din serialul Andromeda, unde îl interpreta pe Căpitanul Dylan Hunt.

Kevin Sorbo va avea două panel-uri, în timpul cărora va depăna amintiri de pe platourile de filmare și va răspunde la întrebările fanilor. Apoi va avea o sesiune de autografe și una de fotografii, astfel încât fanii să rămână cu o amintire frumoasă.

East European Comic Con 2015 - Hercules vine în România!

Echipa Creative Monkeyz și-a anunțat la rândul lor prezența, aceștia neratând nicio ediție East European Comic Con. Pe lângă panel-ul obișnuit, creatorii celebrelor personaje Mo și Foca probabil vor avea un stand special unde cei interesați pot achiziționa diverse suveniruri.

East European Comic Con 2015 - Hercules vine în România!

Biletele au fost deja puse în vânzare

Pe 23 ianuarie organizatorii au pus în vânzare primele bilete ale convenției. Un lucru demn de apreciat îl reprezintă prețul abonamentelor pentru întregul weekend de Comic Con:

  • 49 lei – primele 1000 de abonamente;
  • 64 lei – următoarele 3000 de abonamente;
  • 79 lei – abonamentele vândute în ultima săptămână.

Astfel, cei interesați vor putea plăti doar 16,3 lei pentru fiecare zi a evenimentului. Vor exista și bilete valabile pentru o singură zi, dar acestea vor fi puse în vânzarea după epuizarea primelor 1000 de abonamente. Deocamdată biletele pot fi achiziționate doar din rețeaua Orange Shop (nu și Orange Store)!

East European Comic Con 2015 - Hercules vine în România!

Accesul la panel-urile cu actorii vor fi gratuite în acesta an, spre deosebire de edițiile trecute! Dar cei care doresc un autograf sau o poză cu actorii vor trebui să plătească separat. La Kevin Sorbo un autograf costă 50 lei, iar pentru o poză alături de el prețul este de 60 lei.

În următoarele săptămânii vor fi dezvăluiți și alți invitați speciali la East European Comic Con, iar organizatorii au promis că un nou actor din Game of Thrones se va număra printre aceștia. Evenimentul are în perioada 8-10 mai la Romexpo și este organizat de Asociația Culturală Kesenai și Kickoff Events.

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.