Drogul NexT dă dependenţă şi îmbogăţeşte substanţial imaginaţia

Am părăsit sala de cinema.

Am urcat apoi încet rampa care duce spre “ieşirea din spate”.

Am dat nas în nas cu atmosfera răcoroasă din faţa Cinematografului Studio. Afară oamenii stăteau la taclale, se veseleau şi fumau liniştiţi ţigara de după…

Mă simţeam ca şi cum aş fi urmat un drum care mă ducea către Viaţa de apoi… ? Mai trebuia doar să îmi ceară cineva să îmi dezlipesc pielea de pe mine şi s-o atârn pe un umeraş. Mi-am dat seama că am evadat cu totul din realitate.

Viaţa de apoi... ? / Coming of Oracle... ?

Viaţa de apoi... ? / Coming of Oracle... ?

Mergând spre bicicletă, tot mai multe priviri s-au aţintit către mine. Urma un drum nebunesc până acasă.

Simţeam cum sforile din Body Memory mă ţineau pe loc şi mă trăgeau înapoi, fără a mă lăsa să înaintez un metru. Îmi era frică să nu mă desfac precum un ghem de aţă. Mă temeam să nu fie o maşină în spatele meu care să tragă mai tare de sfoară şi să ajung… un alt nimic.

Memoria materiei / Body Memory

Memoria materiei / Body Memory

Dar cel mai tare m-a cuprins Spaima când am început să văd arătări ascunzându-se în spatele copacilor. Parcă mă urmăreau şi încercau să mă atace şi să mă convingă un singur lucru: nu trebuie să merg acasă! Trebuie să îl urmăresc pe Dan spre Mătăsari!

Mătăsari

Dan - Mătăsari

Încăpăţânată cum sunt, nu l-am ascultat pe Aghiuţă şi mi-am continuat drumul pe care-l aveam de parcurs până acasă. Dar tot simţeam cum imaginaţia îmi juca feste! În loc de avioanele care se vedeau sclipind uşor pe cer, parcă vedeam aeronave care se pregăteau să bombardeze oraşul. Am realizat totuşi că scenariul din Strange Love este puţin exagerat şi am revenit în peisajul propriu realităţii.

Sau să fi fost o continuă realitate imaginară?

Strange Love

Strange Love

Ajunsă în faţa interfonului, am introdus codul de acces. Biiip! Încă o dată. Acelaşi biiip! Deja simţeam că cineva îşi bătea joc de mine. Fie ajunsesem şi eu să am o Eroare 0036, fie memoria se juca cu mine. Într-un final, am reuşit să scot cheile de la intrare şi să descui uşa blocată, gândindu-mă că am avut mai mult noroc decât Jorge Arellano.

Eroare 0036 / Error 0036

Jorge Arellano - Eroare 0036 / Error 0036

Odată ce am ieşit din lift, am văzut şi Moartea unei insecte. Lipită de perete, insecta îmi semăna perfect cu cea din film. Aceeaşi culoare, aceleaşi dimensiuni, aceleaşi forme stranii. Doar că aici era vorba de realitatea pură.

Moartea unei insecte / Death of an insect

Moartea unei insecte / Death of an insect

De vreme ce m-am aşezat în pat, am început să meditez la existenţă şi la cum un simplu Hârşt! poate finaliza totul! Cu siguranţă toată noapte îl voi visa pe bătrânul domn cu coasa, care decide pe cine hârşt şi pe cine nu.

Hârşt! / Zing

Domnul cu coasa - Hârşt! / Zing

Oricum, experienţele mele din seara asta pot demonstra doar că programul NexT Imaginaria şi-a atins scopul. Am rămas prinsă în lumea imaginară a filmelor prezentate, personajele ciudate încă mă bântuie, iar fiecare sunet care poate fi asemănat cu Hârşt! mă înspăimântă.

Sentimentele trăite de-a lungul celor două programe au fost atât de intense, încât abia aştept să înceapă un nou Festival de Film NexT.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.