Dragostea e chimie, nu magie (2014)

Dragostea e chimie, nu magie este unul dintre cele mai savuroase filme de dragoste, bazate pe realitatea actuală în care trăim. O poveste de dragoste, combinată cu multă pasiune, senzualitate, droguri şi alcool, care te face să te gândeşti mai bine la relaţia pe care o ai sau pe care ţi-o doreşti.

dragosteaechimienumagie

Sinopsis 

Filmul îl are în rol principal pe un farmacist dintr-un orăşel mic, care niciodată nu trece peste cuvântul soţiei, niciodată nu spune ceea ce gândeşte cu adevărat şi nu ia măsuri în ceea ce priveşte educaţia fiului său de 12 ani. Într-o zi, farmacistul Doug (Sam Rockwell) se întâlneşte cu una din clientele fidele a farmaciei, frumoasa şi atrăgătoarea Elizabeth (Olivia Wilde). Ambii având probleme în viaţa de cuplu, cei doi îşi găsesc un refugiu în pastile, alcool şi tutun, abandonându-se într-o intensă poveste de dragoste. El vine cu dorinţa de afirmare şi preparatele propri din stocul farmaciei sale, ea vine cu eleganţa, frumuseţea ieşită din comun şi cu experienţa în arta amorului. Povestea devine mult mai complicată, atunci când Doug începe să se sature să fie călcat în picioare de soţie, de socrul acestuia şi de fiul său şi începe să facă anumite schimbări în viaţa sa.

Despre Dragostea e chimie, nu magie

Filmul m-a impresionat într-un mod plăcut din mai multe puncte de vedere. În primul rând, Doug şi Elizabeth trăiesc o dramă foarte des întâlnită în zilele noastre: lipsa comunicării într-un mariaj. Din punct de vedere psihologic, filmul radiografiază şi expune fără exagerare tiparele cotidiene a două tipuri de relaţii.

În primul s-ar regăsi tiparul soţului umil, mereu călcat în picioare, neapreciat şi al soţiei obsedată de control şi de reuşita personală, care uită de relaţia de cuplu şi de importanţa momentelor intime explozive dintre parteneri, obligând toată familia să îi adopte stilul de viaţă, pentru că este considerat de ea drept cel mai potrivit.

În contradicţie, avem tipul soţiei-trofeu, foarte frumoasă şi cu gusturi rafinate în orice domeniu, însă nebăgată în seamă de soţul bogat, mereu ocupat, plecat de acasă. În paralel, putem observa şi alte tiparuri clasice, în care fiecare din noi se poate regăsi, măcar într-o anumită parte.

dragosteaechimienumagie2

Ce mi-a plăcut enorm a fost succesiunea de evenimente şi răstunările de situaţie, la care nici nu te gândeai. Filmul reuşeşte să te ţină în priză până la sfârşitul ei. 

dragosteaechimienumagie3

Filmul te face se gândeşti la relaţia actuală, sau cea trecută, întrebându-te dacă şi tu ai repetat aceleaşi greşeli asemeni protagoniştilor. Te poţi regăsi în mai multe personaje, reuşind, în anumite situaţii să râzi stânjenit atunci când realizezi că ai făcut o asemenea greşeală, ce poate duce la o distanţare de partener, uneori, survenită de o ruptură dureroasă.

Ce putem învaţa din acest film este cum putem şi cum trebuie să comunicăm – nu doar în relaţia de cuplu, ci şi toate persoanele cu care interacţionezi.

Ce face povestea şi mai interesantă, este condimentarea aventurii dintre cei doi cu multă senzualitate, multe pastile, alcool şi ţigări. Viciile acestea sunt mai frecvente, însă rareori este expusă ideea combinării pastilelor pentru depresie şi a calmantelor într-un mod mai transparent ca în acest film.

Filmul rulează la cinematografe din 14 martie 2014 și a fost adus în România de Ro Image.

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

1 Comentariu

  • Reply 18.March.2014

    Vasiu

    Traieasca bloguril,e uneori gasesc unele dintre cele mai atractive filme, si sincer sa fiu gasesc un film care sa imi placa.
    Totusi sper sa apara mai rapid acest film, deoarece parca se pierde din farmec atunci cand in media se vorbeste despre un film lansat dar tu nu l-ai vazut, insa e doar o parere.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.