Dracula Film Festival 2014: filme horror, fantasy şi nu numai

Nu sunt genul de om care preferă să vadă filme horror în locul oricăror altora. Aş prefera cu plăcere să urmăresc un thriller psihologic, decât să stau două ore în faţa ecranului de cinema şi să aştept minute în şir să sar de pe scaun de frică.

Dracula Film Festival 2014: filme horror, fantasy şi nu numai

Şi asta pentru că în copilărie urmăream orice gen de film din braţele tatălui meu. Printre atâtea pelicule, s-a nimerit şi un anume Candyman care m-a speriat atât de tare, încât mi-a bântuit nopţi la rândul. Acela a fost momentul în care am decis să nu mai accept de bunăvoie să urmăresc acest gen de producţii.

Am avut o tentativă de a face un maraton de vizionat filme horror de Halloween. Bineînţeles că nu a ieşit aşa cum îşi doreau ceilalţi doritori de senzaţii tari, pentru că eu nu acceptam aşa uşor să pornim proiecţiile. Dar, uşor-uşor, începeam să mă dau pe brazdă.

Săptămâna trecută am ajuns la Dracula Film Festival 2014, un eveniment care promovează pentru al doilea an la rând filmele horror şi fantasy. În program erau incluse atât proiecţii în avanpremieră naţională, cât şi o serie de lungmetraje şi scurtmetraje înscrise în competiţia festivalului.

Dracula Film Festival 2014: filme horror, fantasy şi nu numai

Dintre cele şase lungmetraje proiectate la festival, am remarcat genuri diferite. Nu au fost două la fel, nu au fost două care să mă sperie la fel de tare. Iar pentru că una dintre proiecţii s-a suprapus cu un concert Luna Amară, pregătit în altă locaţie – Club Rockstadt, în timpul festivalului am reuşit să fiu prezentă la doar cinci din totalul de vizionări.

Marea supriză a fost la decernarea premiilor, atunci când am aflat câştigătorul competiţiei de lungmetraje. Era tocmai filmul pe care nu îl văzusem.

Aşa că am rămas la proiecţia filmelor câştigătoare şi am asistat la un film care îmbină frumos ideea de thriller psihologic cu cea de film poliţist, incluzând şi câteva elemente din poveştile cu fantome. Este vorba de filmul The Canal, câştigătorul trofeului Dracula.

Dracula Film Festival 2014: filme horror, fantasy şi nu numai

Mi-a plăcut atât de mult modul în care diferite indicii erau strecurate pe parcursul poveştii pentru a te ajuta să poţi duce la bun sfârşit rezolvarea cazului. În final, tot puzzle-ul a fost pus cap la cap abia atunci spectatorul a putut să îşi formeze o privire de ansamblu asupra întregii poveşti. Cu toate astea, nici până în ziua de azi nu am găsit răspns unor întrebări legate de acţiunile personajelor de film. E posibil să fie necesară o a doua vizionare, pe care o voi accepta cu drag.

Dracula Film Festival 2014 a avut loc în perioada 1-5 octombrie la Braşov şi a organizat diferite proiecţii de film horror şi fantasy în cadrul Teatrului Sică Alexandrescu şi în cadrul Cinematecii Patria. Evenimente conexe, precum concerte şi petreceri, au avut loc în Club Rockstadt.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.