Do the change. Be the change.

Do the change. Be the change.

Am văzut cândva poza cu teoria copacului. Dacă nu îți place unde ești, Poţi schimba asta. Nu ești un copac.

Până acum ceva timp, eram tentată încă de la început, imediat ce nu îmi convine ceva, să trebuiască să schimb. Să mă mut, să fac ceva pentru a nu rămâne în acel loc. Dar în timp, am realizat că fugeam de probleme. Preferam să îmi iau jucăriile și să plec, decât să stau șapte ore să mă chinui alături de un colectiv care nu era tocmai prietenos.

Cu timpul, am înțeles că trebuie să lupt. Trebuie să lupt până la ultima picătură, până simt că nu mai pot, până mă pot lăuda că am renunțat, dar am renunțat după atâta luptă.

Renunțatul este pentru fricoși. Preferăm să ne ascundem după deget, mai degrabă, decât să acționăm.

Atunci când pornești în lume gata să schimbi ceva, să îi schimbi pe cei din jurul tău, trebuie să înțelegi că din această călătorie te vei întoarce total schimbat, de nerecunoscut. Trebuie să te schimbi pe tine, ca să îi poți schimba pe alții. Degeaba speri ca celălalt de lângă tine să nu mai ridice tonul, dacă tu faci acest lucru, spre exemplu. Do the chenge. Be the change!

Trebuie să o iei treptat, sistematic. Până și cele mai mari războaie au avut tactica bine pusă la punct. Am impresia că noi ba ne aruncăm cu capul înainte, fără a ne gândi la consecinţe, ori sunt prea codași. De aceea, peste tot trebuie să existe un echilibru. Nu poţi fi extremist.

Avem tendința, în aceste vremuri, să ne schimbăm clasa, să ne mutăm din grupă, să ne schimbăm prietenii sau iubitul ca pe şosete. Când nu ne convine ceva și nu se potrivește imaginii noastre idealiste din capul nostru, atunci totul se prăbușește.

Câteodată sunt domenii în viață, pe care trebuie să le “simți”. Unele perioade îţi sunt date pe post de provocări ale sorţii. Însă tu nu trebuie să reununţi. Trebuie să fii puternic, pe poziţie şi să nu renunţi la primele obstacole.

Un diamant neșlefuit este doar o piatră.

Lasă-te modelat de viață!

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.