Din dragoste cu cele mai bune intenţii (2011)

Din dragoste cu cele mai bune intenţii (2011)Astăzi am văzut filmul “Din dragoste cu cele mai bune intenții”. Este regizat de puțin-cunoscutul, dar priceputul Adrian Sitaru.

Pentru cei familiarizați cu filmul românesc, regizorul în discuție a debutat cu lungmetrajul “Pescuit sportiv”. Cu toate acestea, cele două filme nu sunt conectate decât prin prezența aceluiași regizor la pupitrul creației.

“Din dragoste cu cele mai bune intenții” spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj oarecum paranoic și pesimist. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, Alex începe să caute soluții complexe la o problemă, de altfel, simplă.

La spital, acesta se găsește prins într-un spectacol grotesc plin de personaje neașteptate și evenimente surprinzătoare. Carnavalul lui Fellini descinde în anumite cadre (aici fac referire la personajul prezent pe afisul de promovare a peliculei). Alex incearcă să gestioneze situația ținând cont de sfaturile apropiaților săi, însă deviază imaginându-și diverse scenarii în care mama lui este rănită.

În ciuda fluxului de evenimente care demonstrează o îmbunătățire a stării de sănătate a acesteia, personajul nostru este hiperactiv trasnformând comedia intr-un adevărat thriller.

Regizorul Adrian Sitaru a format echipa perfect la nivel de compatibilitate actor–rol, personajele exprimând naturalețe și spontaneitate, impresia generală fiind aceea de Big Brother. Unghiul de filmare ales –POINT OF VIEW– a avut o contribuție esențială la suspansul filmului. Deși umorul negru (comicul tipic românesc) umple cadrele, starea de tensiune și incertitudinea finalului fac din film un veritabil thriller.

Dragostea nemărginită, demonstrată de Alex pentru mama lui bolnavă, definește atât grija, cât și paranoia personajului central. Curioșii de straniu, introspecție sau analiză comportamentală… sau cei care sunt pur și simplu interesați de o comedie bună în limba română sunt sfătuiți să vizioneze filmul.

Filmul va fi proiectat în avanpremieră la Movieplex Plaza România joi, 27 octombrie de la ora 20:00 iar vineri, 28 octombrie va avea loc o proiecție specială la Cinema Studio, de la ora 17:30 în prezența actorilor Bogdan Dumitrache, Natașa Raab, Alina Grigore și Adrian Titieni.

Articol scris de Claudiu Petrea.

Distribuie:

1 Comentariu

  • Reply 31.October.2011

    Dan Caramanky

    prietene…nu stiu cum se face, dar filmul asta e o prostie si tu vorbesti despre el ca si cind ar fi o mare lucrare…In primul rind paranoic e altceva decit pare a fi personajul principal. In al doilea rind: cine vrea sa-l copieze pe Fellini ar trebui sa aiba bunul simt sa se abtina. In al treilea rind, acest film era ok ca scurt metraj, asa e o alta labareala tipic romaneasca, nu avem ce spune, dar trebuie sa facem un lung metraj.
    Big Brother inseamna altceva…nu confunda unghiurile subiective…In fine, e trist ca s-a mai facut un film la care o sa mearga 453 de spectatori, cu bani de la stat…

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.