“Dilăr pentru o zi” de Andrei Ruse

Dilăr pentru o zi de Andrei RuseÎmi place cum scrie Ruse. Am citit „Soni” cu plӑcere și mi-a plӑcut mesajul desprin din carte, dar „Dilӑr pentru o zi” mi se pare o carte mult mai complexӑ.

Am vӑzut pe spate descrierea. Un polițist care încearcӑ sӑ prindӑ un dealer. Prima impresie a fost cӑ voi citi un roman polițist, dar pe coperta interioarӑ scria cӑ e o carte în care a încearcat sӑ descrie „tripurile” unui drogat doar cӑ nu a ieșit numai atât. Îi dau dreptate. Printre descrierile efectului unui drog reiese o altӑ parte a personajului principal. Unele „tripuri” sunt menite pentru a descrie unele trӑiri ale personajului cât și starea pe care drogurile o produc.

În mare parte e o carte despre viața unui om normal, droguri, frustrӑri, trӑiri și „tripuri”, dar din nou regӑsim mesajul de a-ți trӑi viața. Într-o zi cât alții într-o viațӑ.

Dacӑ simțiți nevoia sӑ citiți ceva contemporan sau de curiozitate sau doar pentru cӑ vӑ face plӑcere sӑ citiți ceva scris de un român din când în când (lucru care mie mi se întâmplӑ), cartea aceasta este un bun prilej.

„De ce se trezesc oamenii de dimineațӑ?” (Nebunul)

Distribuie:

4 Comentarii

 • Reply 20.March.2011

  Oana

  Cred ca atata lucru puteam si eu sa spun, doar citind coperta interioara. Ceva argumente mai solide, venite din partea unui om care chiar a citit cartea nu ai?

  • Reply 5.April.2011

   Andreea

   Eu am citit cartea si merita din plin daca vreti o introspectie adevarata in mintea si sufletul unui personaj contemporan,care se confrunta cu aceleasi nelinisti si probleme ca oricare adult ajuns la ‘criza de 40 de ani’,nemultumit de familie,de locul de munca,de salariu si cel mai important-de el insusi.
   Cartea nu e despre droguri si atat.E despre cum in mai putin de 48 de ore,un om isi schimba fundamental conceptiile si isi reconsidera viata,ia hotarari majore-chestie de care i-a fost cel mai frica.Si e o carte care deschide si redeschide ochii atat in legatura cu ce se intampla in prezent pe planeta-mi-a placut mult cand politistul a inceput sa realizeze cum stau treburile de fapt:”acum nu ne mai biciuiesc spatele,ne biciuiesc mintile”-si chiar si in legatura cu drogurile-multi dintre ei sunt infinit mai lucizi decat cei care se drogheaza legal cu alcool si tutun.
   Nu e o carte moralista,din contra,umorul lui Ruse,vizibil si la “Soni” s-a dezvoltat fain acum si incropeste din aluzii si observatii fine,personaje colorate si vazute in gros-plan, un manifest perfect incadrat in Bucurestiul(si nu numai)secolului nostru.
   Cel mai misto e ca,in fond,cartea e despre un om obisnuit care pateste chestii ciudate,si lucrul asta prinde bine la public,are si de ce:cititorul ’empatizeaza’ mult mai bine.
   Na,ca v-a trebuit recenzie,luati recenzie!:)

 • Reply 22.March.2011

  Adda

  Subscriu la ceea ce a afirmat Oana. Asta nu se numeste recenzie nici daca ai avea un “trip”. Ar fi de apreciat o parere obiectiva imbinata cu note de subiectivism nu doar cateva randuri atat de lipsite de esenta. In fine. Nu m-ai convins sa imi procur cartea si sa o citesc asa ca articolul nu isi va atinge tinta.

 • Reply 23.June.2011

  andreea

  Felcitari, tizule Andrei! Am cumparat cartea, acum sunt pe la jumatatea ei, si imi place!….

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.