Dezvoltarea personală. Tabere de limba engleză

De-a lungul timpului, s-a observat că pentru a atinge succesul nu sunt necesare doar cunoştinţele, ci şi abilităţile unei persoane de a relaţiona, de a comunica, de a lucra în echipă, de a analiza lucrurile şi de a le sintetiza.

Dezvoltarea personală. Tabere de limba engleză

Toate aceste abilităţi se dezvoltă în timp, ieşind din zona de control şi având o atitudine deschisă faţă de lucrurile şi experienţele noi.

Una dintre metodele eficiente de dezvoltare pe plan personal este participare la o tabără în afara graniţelor ţării. Spre exemplu, tabere de limba engleză organizate în Anglia, Scoţia, Irlanda sau Statele Unite ale Americii. O astfel de experienţă are rolul de a te scoate din zona de confort, de a te ajuta să te dezvolţi, adoptând o atitudine încrezătoare şi responasbilă.

În timp ce, în acest gen de tabere, îţi perfecţionezi limba engleză, iei parte la experienţe noi, te distrezi în campusul universităţilor împreună cu noii colegi, participi la concursuri şi activităţi sportive, precum şi la seri internaţionale sau petreceri. De asemenea, ai posibilitatea de a vizita cele mai atractive obiective turistice. Londra, Stonehenge, Dublin, San Fransico, Los Angeles, Edinburgh sunt doar cateva dintre destinaţiile propuse.

Programul taberelor este unul care încurajează experienţa multiculturală, asigurând desfăşurarea activităţilor în grupuri mixte, pentru ca fiecare participant să cunoască tineri din întreaga lume, precum şi diferite culturi de pe glob.

Dezvoltarea personală. Tabere de limba engleză

De altfel, este de la sine înţeles că vei exersa limba engleză de dimineaţa până seara. Pe lângă cursurile susţinute de profesorii nativi, vei fi nevoit să comunici cu ceilalţi participanţi doar în limba engleză.

În taberele de limba engleză, organizate de Shakespeare School, pot participa elevi şi studenţi cu vârste cuprinse între 9 şi 20 de ani. Grupul român va fi însoţit de un profesor de la Shakespeare School, iar participanţii la tabără vor fi permanent supravegheaţi.

Taberele sunt împărţite pe grupe de vârstă, după cum urmează:

  • Ascot Summer Camp: 9-13 ani
  • Clifton College Summer Camp: 9-13 ani
  • Dublin Summer Camp: 14-17 ani
  • Los Angeles Summer Camp: 13-17 ani
  • Scottish Experience: 13-17 ani
  • London Experience: 14-20 de ani

Preţul pentru participarea la o astfel de experienţă internaţională variază între 1500 şi 1650 lire sterline. Astfel că, dacă te-ai hotărât că vrei să iei parte la o tabără de limba engleză care te va ajuta să te dezvolţi pe plan personal, este bine să începi să pui bani de-o parte.

Detalii suplimentare despre taberele organizate de Shakespeare School poţi găsi aici.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.