Despre YouthSpeak Forum şi agenda evenimentului

Trăim într-o lume în care ne complacem în ceea ce se întâmplă, crezând că schimbarea vine dintr-odata și din acțiuni mari. Adevărul este, însă, că oricine poate avea un impact, iar orice mică acțiune poate contribui la o dezvoltare sustenabilă a societății în care trăim. Trebuie faptul că puterea totul stă în puterile noastre și că felul în care generațiile viitoare vor arăta depinde de felul în care noi acţionăm astăzi.

Despre YouthSpeak Forum şi agenda evenimentului

Prin YouthSpeak Forum se doreşte ca tinerii români să conștientizeze rolul lor în societatea și să-și facă vocea auzită în legătură cu impactul generației Millenials în dezvoltarea României și rezolvarea problemelor globale.

Ce se intamplă la YouthSpeak Forum?

YouthSpeak Forum este un eveniment AIESEC global, care are loc pentru a treia oară în România, București. Este dedicat tuturor studenților și tinerilor pasionați de probleme globale și dornici să se împlice în mod activ în dezvoltarea societății.

În această ediție YouthSpeak Forum îşi propune să creeze un  mediu în care tineri, companii, ONG-uri și alte instituții pot discuta despre rolul lor în rezolvarea problemelor globale și contribuția pe care aceștia o pot avea în atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă.

Despre YouthSpeak Forum şi agenda evenimentului

Prin parteneriatul la nivel global cu ONU, AIESEC și-a luat responsabilitatea, în decembrie 2015, de a promova Obiectivele de Dezvoltare Durabilă către cât mai mulți tineri și de a-i implica prin activități concrete în atingerea lor.

Agenda evenimentului are trei componente cheie:

  1. Key Note Speeches
  2. Panel Discussion
  3. Studii de caz bazate pe Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, împreună cu companiile partenere.

La sfârșitul evenimentului se vor premia, împreună cu juriul format din companiile partenere, echipa care a rezolvat cel mai bine studiul de caz. Fiecare membru din această echipa va primi o bursă în valoare de 300 de euro pentru a pleca într-un stagiu de voluntariat internațional prin AIESEC, astfel încât să aplice cele învățate în cadrul evenimentului și să contribuie la Agenda pentru Dezvoltare Durabilă 2030 a ONU.

Speakerii și companiile care au confirmat până acum sunt Liviu-Paul Stîngu (Președinte AIESEC în România), Denisa Bratu (Delegat de Tineret la ONU în România), Oana Roxana Radu (Deputy President JCI România), Marius Ștefan (Co-fondator Rent a Car), NN, GreenGroup și Moore Stephens.

Evenimentul YouthSpeak Forum va avea loc pe 1 noiembrie, începând cu ora 9:30, la Institutul Bancar Român (lângă Piața Unirii). Accesul este liber.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.