Despre Smoking Time Jazz Club şi muzica de stradă

Muzică bună, voie şi mai bună, oameni care dansează până îi dor tălpile şi atmosfera caldă a oraşului… Îţi sună cunoscut? Un astfel de moment se prinde foarte rar. Trebuie căutat, trebuie mirosit şi trebuie savurat din plin.

Smoking Time Jazz Club

Smoking Time Jazz Club

Am avut parte destul de rar de astfel de clipe, încât să ştiu să le apreciez la maxim de fiecare dată când le prind. În Bucureşti am avut ocazia să mă bucur de voie bună, dans şi muzică în mijlocul străzii doar la câteva la festivaluri de stradă. Ştiu că pierdeam nopţile alături de oameni care simţeau acel ritm, acea vibraţie şi acel sentiment plăcut de a te simţi liber.

Dar nu numai capitala noastră dragă mi-a dat ocazia să gust astfel de plăceri. Prin centrele vechi ale oraşelor din ţară am mai putut să petrec astfel de clipe de neuitat. Ansambluri de muzică medievală, trupe de cover-uri, sau chiar formaţii de jazz mi-au adus zâmbetul pe buze şi bucuria în inimă atunci când cutreieram diverse străduţe ala unor oraşe de prin România.

Mi s-a întâmplat să simt acelaşi sentiment plăcut la o plimbare pe străzile New York-ului, atunci când o trupă de afro-americani interpretau nişte melodii cunoscute de blues şi jazz. Am putut să realizez că nu contează oraşul de origine, sau cel în care trăieşti, muzica este cea care te poate lega de alţi oameni. Te uneşte cu o forţă invizibilă şi te poartă spre o lume în care te simţi împlinit.

Smoking Time Jazz Club

Smoking Time Jazz Club

În urmă cu puţin timp eram în căutarea acelei stări de bine. Încercam să găsesc un grup de oameni pe care să îi văd că interpretează în mijlocul străzii şi care să mă ajute să regăsesc acel sentiment plăcut. Nu lungă mi-a fost căutarea, că am şi găsit o trupă care mi-a atras atenţia. Originari din New Orleans, cei de la Smoking Time Jazz Club aduc cu măiestrie ritmurile de jazz în stradă.

Cei 16 componenţi ai trupei m-au impresionat prin faptul că nu aduc numai muzica în stradă, dar invită şi lumea la dans. Astfel că spectacolul lor stradal pare a fi unul complet.

Acum e drept că senzaţia pe care o ai în faţa unui ecran nu este la fel de puternică precum cea simţită la faţa locului, dar îţi poţi da seama de bucuria cu care cântă cei din formaţie şi mai ales felul în care cei de pe stradă îi privesc.

Prima dată când am urmărit filmuleţele lor mi-am amintit de desenul animat pe care îl îndrăgeam acum ceva vreme, Pisicile Aristocrate, şi de petrecerea lor golănească dinspre final. Aşa-i că membrii trupei aduc puţin cu acei camarazi ai lui O’Malley?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.